Up 2 Date

Italiaanse politie op zoek naar Nederlander (21) die vader en vriend heeft doodgestoken

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Italiaanse politie op zoek naar Nederlander (21) die vader en vriend heeft doodgestoken

De Italiaanse politie is op zoek naar een Nederlander (21) die ervan wordt verdacht zijn eigen vader en een familievriend te hebben doodgestoken. De dodelijke steekpartij vond plaats in de stad Montaldo di Mondovi in de noordelijke provincie Cuneo.

Ruzie

De 21-jarige was voor een vakantie te gast in het huis van een vriend van zijn vader. Gistermiddag zou er een ruzie zijn ontstaan waarna de Nederlander de familievriend en zijn vader neerstak. De eigenaar van het huis werd naar een ziekenhuis in Turijn gebracht, maar bezweek later aan zijn verwondingen. De twee slachtoffers zijn een 65-jarige man uit Amsterdam en een 60-jarige man uit Harderwijk, zo meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan het AD. Het ministerie staat in contact met de nabestaanden.

De natuur in gevlucht

De verdachte vluchtte na zijn daad de natuur in. Hij zou met ernstige psychische problemen kampen. Omdat hij als gevaarlijk wordt beschouwd, houdt de politie een enorme klopjacht op de Nederlander.

De politie is sinds woensdagavond op zoek naar de man, maar vooralsnog ontbreekt elk spoor van de twintiger. Donderdagochtend werd de zoektocht uitgebreid met tientallen politieagenten die de bossen ingegaan. Ook in nabijgelegen dorpen wordt er naar de verdachte gezocht.

Ster advertentie
Ster advertentie