Up 2 Date

Nederlander (63) gearresteerd in Vietnam wegens moord op vrouw vanwege 'overmatig telefoongebruik'

foto: Politie Vietnam
  1. Newschevron right
  2. Nederlander (63) gearresteerd in Vietnam wegens moord op vrouw vanwege 'overmatig telefoongebruik'

In Vietnam is een 63-jarige Nederlandse man, Jacobus Johannes K, gearresteerd op verdenking van de moord op zijn vrouw. Aanleiding voor de moord was het telefoongebruik van zijn vrouw. Toen ze tijdens een etentje haar telefoon niet weg wilde leggen, liep de ruzie uit de hand. De man zou haar hebben doodgestoken met twee messen, dat melden Vietnamese media.

Arrestatie

De 53-jarige vrouw Le Thi Dung werd op dinsdag dood aangetroffen in het huis van het koppel. Haar Nederlandse echtgenoot werd meteen als hoofdverdachte aangemerkt door de politie. De verdachte had na de moord een bericht gestuurd naar zijn stiefdochter met de woorden: ''Ik heb je moeder vermoord''. Vervolgens probeerde hij te vluchten, maar werd gearresteerd toen hij geld wilde opnemen bij een geldautomaat.

Telefoongebruik

Volgens de verklaring van K. aan de Vietnamese politie was de aanleiding voor de moord een ruzie over het telefoongebruik van zijn vrouw. K. ergerde zich al een tijd lang aan het feit dat zijn vrouw vaak met haar telefoon bezig was. Op de dag van de steekpartij gebeurde dit opnieuw tijdens een lunch, waarbij zijn vrouw weigerde haar smartphone weg te leggen, wat leidde tot een ruzie tussen de twee. Na de lunch gingen ze boos uit elkaar. Een paar uur later kwamen ze beiden weer thuis. Op dat moment escaleerde de situatie opnieuw en haalde Jacobus K. twee messen uit de keuken, waarmee hij zijn vrouw meerdere keren stak.

De verdachte zit momenteel vast en het is nog niet bekend wat de aanklacht tegen hem zal zijn. De Vietnamese politie doet verder onderzoek naar deze zaak.

Ster advertentie
Ster advertentie