Up 2 Date

Nederlandse man (26) vermoordt moeder die hem juist wilde helpen

  1. Newschevron right
  2. Nederlandse man (26) vermoordt moeder die hem juist wilde helpen

Een Nederlandse man heeft gisteren in verwarde toestand zijn moeder om het leven gebracht in de Zuid-Spaanse plaats Estepona, vlakbij Marbella. Het ging al een tijdje niet goed met hem, waarna zijn huisgenoten zijn moeder inlichtte. Zij pakte maandag het vliegtuig naar Spanje om hem te helpen, maar werd een dag later dood gevonden in het appartement van haar 26-jarige zoon. De Spaanse politie hield de man een aantal uur later halfnaakt langs de snelweg aan.

Tot bedaren brengen

Volgens bekenden van de verdachte werd hij de afgelopen weken alsmaar gewelddadiger en kon hij om minimale dingen erg agressief worden. Dat schrijft het AD. Een huisgenoot koos er zelfs voor om tijdelijk in een hotel te overnachten en de moeder van de man in te lichten over de situatie. Zij deed dit om haar eigen veiligheid te beschermen en trok uit wanhoop aan de bel bij de vrouw met de vraag of zij haar zoon weer "tot bedaren kon brengen".

In alle rust bespreken

De vrouw nam de situatie erg serieus. Ze koos er dan ook voor om afgelopen maandag op het vliegtuig te stappen vanaf Nederland om naar haar zoon toe te gaan. Eenmaal aangekomen in Estepona zag ze haar zoon met haar huisgenoot in hun appartement. Op haar verzoek verliet de huisgenoot de woning, zodat zij de situatie onder vier ogen konden bespreken. Ze wilde namelijk in alle rust in gesprek gaan met haar zoon.

Deur op een kier

De huisgenoot werd de volgende dag door omwonenden gewezen op het feit dat de deur van het appartement niet helemaal dicht was. Toen ze daar naartoe ging, merkte ze dat ze de woning niet in kon komen. Het meubilair was namelijk zo geplaatst dat de ingang van de deur geblokkeerd werd.

Ze kon echter wel via de kier naar binnenkijken en het baarde haar zorgen dat ze zag dat het meubilair vernield was. Om nog meer te kunnen zien, probeerde ze door het sleutelgat te kijken. Op dat moment schrok ze, omdat ze een vrouw op de grond zag liggen met verschillende kledingstukken om haar heen.

Mishandeld en gewurgd

De huisgenoot lichtte de Spaanse politie in en die kwam met spoed naar het appartement. De agenten forceerden de deur van de slaapkamer. Ze ontdekten dat de vrouw op de grond de moeder van de Nederlander bleek te zijn. Volgens het AD is ze door fysiek geweld om het leven gekomen. "Ze had onder meer rode vlekken en striemen op haar nek. De politie gaat ervan uit dat ze eerst is mishandeld en vervolgens is gewurgd."

Halfnaakt en in de war

De Spaanse autoriteiten begonnen na de vondst van het levenloze lichaam van de moeder de zoektocht naar de Nederlandse verdachte. Hij werd een aantal uur later halfnaakt en verward langs een snelweg aangetroffen. De man werd aangehouden en voor psychisch onderzoek naar een kliniek gebracht.

De politie ziet de man als de belangrijkste verdachte voor het om het leven brengen van zijn moeder. Volgens het AD hangt hem een jarenlange celstraf boven het hoofd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie