Up 2 Date

Nederlander (17) opgepakt in Griekenland voor verkrachting meisje (9)

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nederlander (17) opgepakt in Griekenland voor verkrachting meisje (9)

In Griekenland is een 17-jarige Nederlander opgepakt op verdenking van verkrachting van een 9-jarig meisje. Volgens Griekse media zou het misbruik hebben plaatsgevonden in het huis van de moeder van het slachtoffer.

Vorige week opgepakt

De Nederlandse tiener werd vorige week dinsdag opgepakt in het plaatsje Oreokastro, maar dat nieuws werd deze week pas naar buiten gebracht. De moeder van het meisje, die ook uit Nederland komt, deed aangifte nadat de verdachte haar dochter seksueel misbruikt en mishandeld zou hebben.

De moeder en de verdachte zijn bekenden van elkaar. De jongen zou bij de vrouw hebben verbleven voordat het misbruik plaatsvond. Toen hij hoorde dat ze aangifte tegen hem ging doen, is hij de woning ontvlucht.

Verzet tijdens arrestatie

Later werd de 17-jarige door twee agenten die op dat moment geen dienst hadden en zou zich hebben verzet tijdens zijn arrestatie. Daarbij raakte één van de agenten lichtgewond, vermoedelijk door een scherp voorwerp dat hij gebruikte als wapen.

Ontkenning

Griekse media melden dat de Nederlander vastzit en tot zover alle aantijgingen tegen hem heeft ontkend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van de zaak en biedt alle betrokkenen consulaire bijstand. Hoe het nu met het slachtoffer gaat kan het ministerie nog niet zeggen.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie