OMG

Nederlander op Ibiza overlijdt na innemen hallucinerend paddengif

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nederlander op Ibiza overlijdt na innemen hallucinerend paddengif

Op het Spaanse eiland Ibiza is vorige maand een 58-jarige Nederlandse man overleden, nadat hij hallucinerend paddengif had ingenomen, zo schrijft het AD op basis van informatie van de Spaanse politie. Het is niet duidelijk of de man het gif bewust heeft ingenomen of dat er sprake was van een vergissing.

Coloradopad

Het levenloze lichaam van de Nederlandse man werd aangetroffen in een bos nabij de badplaats Cala Llonga, waar hij een woning had. Gezien de verdachte omstandigheden rond zijn overlijden, werd er een strafrechtelijk onderzoek gestart door de Guardia Civil. Uit het forensisch onderzoek dat volgde, bleek dat de man is overleden als gevolg van het innemen van het gif van de coloradopad, ook wel bekend als de drugs-pad.

LSD

Het medisch instituut dat het forensisch onderzoek heeft uitgevoerd, bevestigt dat de stof bufotenine, aanwezig in het gif van de coloradopad, een hallucinerend effect heeft en vergelijkbaar is met lsd en ayahuasca. In hoge doseringen kan de stof leiden tot een coma of zelfs de dood. Het gif van de pad is bekend onder gebruikers van psychedelische drugs.

Foutje

Diario de Ibiza meldt dat er geen andere personen betrokken waren bij het incident. Het is echter niet duidelijk of de Nederlandse man opzettelijk het gif heeft ingenomen of dat het per ongeluk is gebeurd.

Ster advertentie
Ster advertentie