Video

Tiffany Calver over mentale gezondheid en vrouwen in de hiphop

  1. Newschevron right
  2. Tiffany Calver over mentale gezondheid en vrouwen in de hiphop

Een van de weinige dames op de Appelsap line-up was de Britse Tiffany Calver. Deze dj presenteert BBC Radio 1's wekelijkse hiphopshow en probeert daarmee internationale muziek naar de UK te brengen. Zo ook Nederlandse hiphop: "Nederlandse rap doet het goed in de clubs voor de underground hiphopscene."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrouwen in de game

Met Ouassima kletste ze over vrouwen in de hiphopscene, die er wat haar betreft zeker meer mogen zijn. Ze ziet het als een wereldwijd 'probleem': "Ik denk dat vrouwen heel geleidelijk en langzaam steeds meer worden opgenomen in de scene. [...] We moeten blijven pushen, dan krijgen we onze shine wel!"

Open over mentale gezondheid

Tiffany vertelde ook dat ze last heeft gehad van mentale issues, iets waar ze altijd heel open over is geweest. "Mensen begrijpen niet hoe het is voor een artiest wanneer zij naar huis gaan. Ze zijn eenzaam en hebben al die adrenaline. Soms is het moeilijk om dit leven te verwerken." Volgens Tiffany moeten er dan ook meer plekken komen waar hier open over gesproken kan worden.

"Ik ben dit jaar een van de grootste radioshows van het land gaan presenteren en ik ging op tour met Drake. Mijn leven veranderde ineens en natuurlijk was ik daar mentaal niet op voorbereid."

Ster advertentie
Ster advertentie