FunX

The Opposites na legendarisch optreden Appelsap: "Dit smaakt naar meer"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. The Opposites na legendarisch optreden Appelsap: "Dit smaakt naar meer"

"Ik zweer het je: het eerste kwartier dacht ik dat ik een hartaanval zou krijgen!", aldus Big2 kort na het optreden van The Opposites dat - op zijn zachtst gezegd - legendarisch was! De mannen kwamen na vijf jaar weer bij elkaar voor een show op Appelsap en het ging helemaal los. Of het eenmalig was? "Dit smaakt naar meer", vertelt Willem na afloop aan Fernando.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet over de datum
The Opposites hadden niet verwacht dat hun optreden zo'n groot succes zou worden. Vooral Willem was voorafgaand aan de show nog sceptisch: "We zijn een tijd lang weggeweest en die shit is veranderd. Ik dacht: zijn we niet outdated? Willen mensen dit nog wel horen?" In de eerste seconden van de show werden die twijfels compleet weggevaagd. "We kwamen het podium op en vanaf song één... Het sloeg helemaal nergens op!", zegt Big2.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reünie

Een reünie van The Opposites hing volgens de artiesten al heel lang in de lucht. Na enkele problemen waren de mannen allang weer 'cool met elkaar'. Toch was het Big2 die de plannen om weer samen te komen lange tijd afhield. "Ik was de boosdoener. Er zat zand in mijn punani", vertelt hij lachend. "Maar ik word vader en ik had weer life energy. Ik ben gelukkiger dan ik de afgelopen vijf jaar ben geweest." En dat was voor hem reden genoeg om er weer zin in te hebben.

Hyped

Hoewel de artiesten de afgelopen jaren veel gewerkt hebben aan zichzelf op het gebied van meditatie, zangles en ademhalingstherapie, waren ze alle technieken compleet vergeten toen ze voet zetten op het podium, vertelt Willem: "We kwamen het podium op en iedereen was zijn stem kwijt. We waren zo hyped!" Daarom begrijpt Big2 nu ook weer waarom een pauze van The Opposites hard nodig was.

"Heb je gezien what the fuck er net gebeurde?! Het is niet zo gek dat je denkt: soms moet je een break nemen. Ik zweer het je: het eerste kwartier dacht ik dat een hartaanval zou krijgen. Ik zweer het je. Ik was zo ramped up al de hele dag. En toen we eindelijk het podium op konden, zagen we hoe die crowd erop reageert!"

Vertrouwd

The Opposites traden op met alleen maar klassiekers aangezien ze al jaren samen geen muziek meer hebben gemaakt. Toch ging iedereen nog steeds ham op die tracks. "Dat is wel waar we voor gevochten hebben," vertelt Willem, "om iets te maken dat een footprint heeft."

Of er ooit nog nieuwe muziek uit gaat komen, durven de mannen niet te zeggen. Wel vertelt Big2 dat ze nog veel oude albums hebben liggen die ze er misschien uit kunnen gooien. Voor nu blijft het even bij deze show. "Het enige dat ik kan zeggen: dit voelde zo vertrouwd. Het smaakt naar meer", aldus Willem.

The Opposites op Appelsap

Heb je de legendarische show op Appelsap gemist, maar ben je benieuwd hoe het klonk? Of wil je gewoon nog een keer nagenieten? Check hieronder een deel van het optreden.

Ster advertentie
Ster advertentie