Artiest

The Opposites

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. The Opposites
Hiphop-formatie bestaande uit de Nederlandse Big2 (Twan van Steenhoven) en half-Antilliaanse Willy (Willem de Bruin). De twee jongens beginnen samen op de middelbare school en verliezen elkaar niet uit het oog. De eerste officiële single van The Opposites heet 'Fok Jou' en komt uit in 2005. Inmiddels heeft The Opposites al vier albums uitgebracht en vele prijzen gewonnen.

Strafwerk

Het begint allemaal als Willem de Bruin op de middelbare school voor straf een rap moet schrijven. Zijn vriend Twan van Steenhoven ondersteunt hem met de gitaar tijdens het optreden voor zijn klasgenoten en docenten op school. Enkele jaren later wordt het duo bekend als Willy (a.k.a de Polderneger) en Big 2: samen The Opposites.

De Fik Erin

Nadat ze in september hun medewerking verlenen aan 'Wat Wil Je Doen?!' van de Partysquad, debuteren ze in november 2005 met hun Nederlandstalig album De Fik Erin. Big2 produceert vijftien van de zestien beats zelf. Wat in productioneel opzicht vooral opvalt, is de diversiteit van de nummers. De eerste officiële single afkomstig van De Fik Erin heet 'Fok Jou'. Hetzelfde jaar tekent The Opposites bij het Nederlandse label Top Notch.

The Opposites

Ze noemen zichzelf The Opposites, omdat Twan lang en blank is en Willy klein en donker. In het nummer 'Fok Jou', maar ook in interviews spelen ze slim met het gegeven dat ze ogenschijnlijk zo van elkaar verschillen. De single 'Slaap' komt uit in februari 2006 en is eveneens afkomstig van het album De Fik Erin.

Begin Twintig

Hun tweede album Begin Twintig komt in september 2007 uit. 'Dom, Lomp & Famous' ft. Dio en Willie Wartaal is de eerste single van de nieuwe cd. Het nummer is gedeeltelijk gecensureerd en wordt een groot succes. Het nummer zou in eerste instantie het album niet halen, maar werd door de grote aandacht op de radio alsnog toegevoegd.

Touren

The Opposites touren in 2008 samen met The Partysquad door Spanje en in Nederland samen met Flinke Namen en Dio met het televisieprogramma Op Volle Toeren. Willy neemt in 2009 een bijbaantje door bij TMF een aantal programma's te presenteren.

Broodje Bakpao

Een tijdje is het muzikaal iets rustiger rondom The Opposites, maar eind 2009 knallen ze er weer in met de track 'Broodje Bakpao', die ze samen met Sef (Flinke Namen), Gers en de jongens van de New Kids maken.

Succes/Ik Ben Twan

Begin maart 2010 komt het dubbel-album Succes/Ik Ben Twan uit. Eigenlijk zijn dit twee soloplaten van Willy (Succes) en Big 2 (Ik Ben Twan), maar ze komen gebundeld uit. Willy is de eerste die met een single op de proppen komt, namelijk 'Licht Uit'. In de eerste week van maart 2010 zijn de twee de hele week op bezoek bij 3FM en 'lekken' daar verschillende nummers van het albums.

Trijntje Oosterhuis

De tweede single van Succes/Ik Ben Twan komt van Big 2: 'Brief Aan Jou'. Dit is een track van Twan, zonder Willy dit keer, maar wel met Trijntje Oosterhuis. Het is een gevoelig nummer over het gemis van een vriend. Een verrassende samenwerking en een goede afwisseling na de voorgaande stoerdere tracks.

Slapeloze Nachten

Na vele creaties en samenwerkingen komt The Opposites in 2013 met een volledig album: Slapeloze Nachten. Op deze plaat staan maar liefst 20 nummers, waaronder de gelijknamige single 'Slapeloze Nachten' en 'Rollende Steen'.

Gouden Plaat

In augustus van datzelfde jaar (2013) wordt bekend dat er al 25.000 exemplaren zijn verkocht van Slapeloze Nachten. Nadat The Opposites tijdens Lowlands de Alpha op z'n kop heeft gezet, ontvangen de mannen op het podium een Gouden Plaat van Giel.

Popprijs 2013

Tijdens Noorderslag 2014 ontvangen The Opposites de Popprijs 2013 in ontvangst gepaard met de gebruikelijke bierdouche.

Stromae

Begin 2015 duiken The Opposites de studio in met muzieklegende Stromae. Later dat jaar volgt een single.