Video

Kickbokser Luis Tavares: "In 2020 heeft iedereen een probleem!" De Gym Van - afl. 1

  1. Newschevron right
  2. Kickbokser Luis Tavares: "In 2020 heeft iedereen een probleem!" De Gym Van - afl. 1

Kickbokser Luis Tavares gaat het nieuwe jaar bij GLORY met veel zelfvertrouwen in. De topatleet staat nu derde in de gewichtsklasse light heavy weight. In de FunX-serie De Gym Van vertelt Luis aan FunX dat hij in 2020 de GLORY-titel gaat opeisen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Gym Van

In De Gym Van interviewt FunX-reporter Laila Khatiri vechtsporters op de plek waar ze zich thuis voelen: in de gym. Ze spreekt met hen over hun hoogte- en dieptepunten. van het opgroeien in de wijk tot de succesverhalen die zij schrijven met hun prestaties in de ring.

Allerbeste worden

In de eerste aflevering van De Gym Van vertelt kickbokser Luis 'The Infamous' Tavares lachend hoe hij opgroeide in Rotterdam-West als kind van Kaapverdiaanse ouders. De jongste van drie broers uit Spangen bleek een getalenteerde voetballer. Zijn broer moest hem dan ook overtuigen om mee te gaan naar kickboksen. Die eerste dag in de gym was een keerpunt. Luis voelde aan alles dat kickboksen zijn grote liefde zou worden: "Op de eerste dag dat ik de sportschool inliep wist ik dat daar de allerbeste in wilde worden."

Geld verdienen

Om snel geld te verdienen had Luis misschien beter profvoetballer kunnen worden zoals zijn voetbalvrienden bij Sparta, Feyenoord en Excelsior. Toch heeft hij geen spijt van zijn keuze om kickbokser te worden: "In het kickboksen is het niet zo dat je gelijk geld gaat verdienen als je prof of A-klasse bent. Je moet er echt naartoe werken. Het is een ladder die je moet beklimmen. Dan begint het eigenlijk pas. Dan speel je jezelf in de kijker bij grote organisaties. Als je goede partijen wint en meer titels binnentrekt, ga je ook meer inkomen genereren."

Titel opeisen

Door de jaren heen wist Luis Tavares bij verschillende organisaties naam te maken en titels te pakken. Tegenwoordig vecht hij weer bij GLORY. Hij heeft de afgelopen twee jaar vier partijen gevochten en daar drie van gewonnen, waardoor hij derde staat op de ranglijst. Daardoor mag Luis zich binnenkort opmaken voor een titelgevecht. Omdat dat waarschijnlijk iets langer gaat duren, gaat hij waarschijnlijk een tussenpartij vechten. Dat is een extra risico, maar Luis ziet het anders: "Als je een legend wil worden, moet je ook tegen legends vechten en van ze winnen. In 2020 heeft iedereen een probleem. Ik kom die light heavy weight titel opeisen met heel veel bombarie. Ik weet dat het dit jaar gaat gebeuren. Het gaat niet makkelijk worden, maar uiteindelijk zie je mij met die GLORY-titel."

Dromen najagen

Luis Tavares denkt graag vooruit. De komende jaren wil hij GLORY-kampioen worden in de klasses light heavy weight en heavy weight. Daarna valt er volgens hem weinig meer te behalen in het kickboksen: "Ik denk dat ik dan overstap naar het boksen. Ik blijf mijn dromen najagen. Het zal niet makkelijk zijn, want het gaat met vallen en opstaan. Maar als je iets heel graag wilt, dan kom je waar je wil komen."

Ster advertentie
Ster advertentie