Video

Lamsi over zijn internationale samenwerkingen: "Mijn sound is vooral in andere landen gaande"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Lamsi over zijn internationale samenwerkingen: "Mijn sound is vooral in andere landen gaande"

In de nieuwe FunX-reeks Beats Tikken Met gaat FunX-dj Cartiez langs bij verschillende producers van grote hits om te checken hoe zij in de studio te werk gaan. Deze keer gaat Cartiez langs bij Lamsi. Wellicht zegt de naam je niets, maar de producer heeft internationaal al aardig wat bekendheid vergaard. Zo heeft hij tracks geproduceerd voor Lacrim, Da Uzi en Unknown T en produceerde hij nummers voor de soundtrack van Top Boy. In de vierde aflevering van Beats Tikken Met vertelt Lamsi onder andere wat zijn inspiratiebron is en maakt hij een dikke beat voor Reanny.

Internationale samenwerkingen

Ondanks dat Lamsi een producer van Nederlandse bodem is, zijn er maar weinig Nederlandse artiesten die hem weten te vinden. Volgens hem heeft dat vooral te maken met het feit dat hij zich niet volledig op de Nederlandse scene richt. "De sound die ik push, is voornamelijk in andere landen gaande", aldus Lamsi. "Ik heb gewerkt met artiesten zoals Lacrim, Green Montana en Da Uzi. Vaak kennen mensen in Nederland deze artiesten niet. Lacrim is wel een hele grote naam, maar die andere artiesten zijn dat ook."

"On the fly"

Waar de meeste producers een vaste werkwijze hebben, zegt Lamsi vooral "on the fly" beats te maken. Die productiestijl heeft hij voornamelijk te danken aan Timbaland, die vooral zijn eigen gevoel volgt in plaats van de laatste trends. Zijn tip voor opkomende producers is dan ook om vooral te focussen op wat ze zelf dope vinden. "Je kan naar de radio luisteren of de populairste afspeellijsten op Spotify, maar wat vind je echt dope? Laten we niet kijken naar de streams. Juist als je diep gaat graven en vooral maakt wat je zelf dope vindt, dan ga je pas echt opvallen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Eigen sound"

Tijdens de studiosessie komt ook Reanny langs om de beat van Lamsi naar een hoger niveau te tillen met haar lyrics. De twee kennen elkaar al zo'n negen jaar en hebben al meerdere samenwerkingen achter de rug. Inmiddels kan Reanny stellen dat ze haar eigen sound heeft gevonden, maar een album laat nog wel even op zich wachten. "Ik moet eerst nog verschillende genres uitproberen. Ik heb mijn eigen sound wel gevonden, maar ik vind dat ik daar nog wel wat verder in kan gaan."

Ster advertentie
Ster advertentie