Video

Instagram vs Reality: Ismail Ilgun over onzekerheden en dalende likes

  1. Newschevron right
  2. Instagram vs Reality: Ismail Ilgun over onzekerheden en dalende likes

In de YouTube-serie Instagram vs Reality maak je kennis met de echte persoon achter een populair Instagramaccount. Wat zit er achter al die perfecte plaatjes en flitsende stories? In de nieuwste aflevering is Ouassima op bezoek bij YouTuber Ismail Ilgun. Hij vertelt open over negatieve aandacht, het wel of niet behalen van likes en zijn stiekeme onzekerheden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kinderdroom

Ismail vertelt dat hij het jammer vindt dat hij op een negatieve manier, namelijk door middel van zijn treitervlogs, bekend is geworden. Alhoewel het hem veel kijkers en aandacht opleverde, bracht het ook veel negativiteit met zich mee. "Als ik er nu op terugkijk, denk ik: ik kon beter naar school gaan." Uit de negatieve reacties probeerde Ismail vooral een les te halen. Ze dwongen hem om een andere richting op te gaan.

"Mijn hele kinderdroom was naar de klote gewoon."

Minder views

Ismail geeft aan dat vooral het geloof hem wakker heeft geschud: "Toen ging ik pas echt verantwoordelijkheid nemen voor de dingen die ik heb gedaan." Dat hij zich steeds meer in het geloof is gaan verdiepen, is ook terug te zien in zijn nieuwste YouTube-video's en Instagramfoto's. Dat wordt niet overal goed ontvangen: de views zijn minder dan eerst. Ismail vertelt dat hij daardoor ook mensen om zich heen is verloren en kansen op werkgebied heeft misgelopen. "Dat is gewoon balen. Maar je moet gewoon hard werken en als je echt goede content maakt, komen die kijkers vanzelf."

"De sensationele dingen worden eerder gezien dan de inhoudelijke dingen."

Onzekerheden

Ismail laat zich niet uit het veld slaan. Van haatcomments trekt hij zich niks aan: "Ik heb zoveel haat gekregen, dat alles klein lijkt. Heel Nederland haatte me." Toch heeft hij - net als ieder ander mens - soms last van onzekerheden. Zo twijfelt hij wel eens voordat hij een foto plaatst. "Ik denk dan: gaat dit wel genoeg likes pakken? Dat heeft toch wel veel invloed op je..." Ook vertelt hij open over een van zijn grootste onzekerheden: hij vindt zichzelf te dun. "Als je op mijn Instagram kijkt, zie je altijd foto's van mijn rechterkant!"

Ster advertentie
Ster advertentie