Naar homepage
Video

Hoe Appa inspiratie haalde uit zijn verleden als cokedealer voor zijn nieuwe track

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Hoe Appa inspiratie haalde uit zijn verleden als cokedealer voor zijn nieuwe track

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Appa live zien optreden gebeurt niet vaak, maar afgelopen weekend maakte de raplegende een kleine uitzondering. Hij performde namelijk zijn nieuwe track Baida in Yous! en vertelde hoe zijn verleden als cokedealer hem inspireerde om deze tune te maken.

'Witte liefde'

In zijn nieuwe tune heeft Appa het over 'Baida mon amour', oftewel 'witte liefde'. Daarmee doelt de rapper op cocaïne. "Ik heb het zo genoemd omdat het uiteindelijk een witte liefde is voor twee soorten mensen, namelijk de mensen die het gebruiken en de mensen die eraan verdienen. Het is een giftige liefde. Dit nummer is om iedereen eraan te herinneren dat er al heel wat generaties, aan beide kanten, kapot zijn gegaan."

Appa rapt in Baida over een periode in zijn leven waarin hij zelf cocaïne dealde. Hij was destijds tussen de 16 en 23 jaar oud. "Ik stond dan wel aan de verdienende kant, maar ik heb de gebruikende kant ook van dichtbij ervaren. Daardoor heb ik mensen met de tijd mee zien veranderen."

Quote

Mama, vergeef me voor mijn fouten, ik was dom toen / Je wees me naar het rechte pad, maar ik was krom toen / Ik was al weg, meegenomen door wat money en een droom / Was verdwaald in de allermooiste leugens / Jij hebt gedaan wat je kon doen, mam.

Appa - Baida

Belangrijke levensles

De rapper vertelt dat hij in zijn tijd als drugsdealer niet inzag wat voor fouten hij maakte. Hij beschrijft het zelf als een overlevingsinstinct. "In die tijd moest je gewoon door. Als je werd gepakt, zat je je tijd uit. Vervolgens ging je weer naar buiten, gebeurde er iets anders, handelde je af wat je moest afhandelen en ging je weer door."

Alles wat Appa in die harde tijd meemaakte, ziet hij inmiddels als een belangrijke levensles. "Het is het uiteindelijk allemaal niet waard. Het maakt niet uit wat je ermee verdient, want aan het einde van de dag brengt het een bepaald gif in je leven."

"Nu ik, jaren later, op die periode kan terugkijken, kan ik een eerlijke analyse maken. Ik weet daardoor precies wat voor effect mijn keuzes hebben gehad en wat die uiteindelijk met mij en mijn denkwijze hebben gedaan. Al die fouten die ik in die periode heb gemaakt, is eigenlijk alles wat ik wil veranderen aan mezelf."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie