Video

Buket in It's Complicated over haar burn-out: "Het was echt heavy"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Buket in It's Complicated over haar burn-out: "Het was echt heavy"

Jayh en Mahi hebben het in It's Complicated iedere week over eeuwenoude dilemma's en moderne problemen. In deze aflevering praten ze met Buket, bekend van haar virale TikToks, over burn-outs. "Ik was twee weken lang wakker en ging hallucineren", vertelt ze onder andere in gesprek met Jayh en Mahi.

Het Begin

Buket deelde onlangs een video op YouTube waarin ze openhartig praatte over een burn-out waar ze mee te maken kreeg. "Het begon eigenlijk door druk", legt ze aan Jayh en Mahi uit. "Ik begon toen met social media. Ik had werk, school, stage, examenjaar. Alles kwam tegelijk. En ook nog de corona periode. Dus ik had eigenlijk gewoon teveel."

In plaats van het wat rustiger aan te gaan doen, ging Buket zichzelf juist meer druk op leggen. "Ik dacht: hogere eisen stellen en beter m'n best doen. Terwijl het eigenlijk helemaal niet nodig was om mezelf zo te gaan stressen."

Burn-out

De klachten begonnen voor Buket met hoofdpijn. "Het was gewoon eigenlijk migraine en dat liep uit tot een ontsteking", vertelt ze. "Maar ik kreeg pas na een paar maanden een antibioticakuur voorgeschreven, omdat ze eerst niet wisten dat de migraine een ontsteking veroorzaakte. Maar ik had die druk op je hoofd met een een burn-out en ik kreeg slaappillen, terwijl ik niet eens kon slapen. Ik was twee weken lang wakker. Ik ging op een gegeven moment hallucineren. Het was echt heavy."

Check het hele verhaal van Buket hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie