Video

Jeansen confronteert politici met de schuldenproblematiek van jongeren

  1. Newschevron right
  2. Jeansen confronteert politici met de schuldenproblematiek van jongeren

Je ziet het misschien niet aan FunX-reporter Jeansen, maar hij zat er een tijdje helemaal doorheen. Hij had een schuld van 60.000 euro, werd zijn huis uitgezet en er werd beslag gelegd op zijn loon. Ondanks alle moeite die Jeansen deed, bleef hij verdrinken in een schuld die alsmaar hoger werd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veel schulden in jongeren

Jeansen is niet de enige in de schulden, want in Nederland zit een op de vijf jongeren in de schulden. De grote boosdoener is de overheid met gestoorde verhogingen van schulden. Hoe kan dit en wat wordt er tegen gedaan? Dat zocht hij onlangs uit in de Tweede Kamer en op straat.

Schulden, schulden, schulden

Op straat bleek dat veel jongeren last hebben van verhogingen van schulden die met de belasting, telefoonabonnementen, studies en parkeerboetes te maken hebben. Besef even dat de overheid deze boetes soms verhoogt met vijftig procent en in sommige gevallen zelfs met honderd procent en je begrijpt wel dat je daar moeilijk vanaf komt.

Oplossing duurt nog jaren

Jeansen bezocht zoals gezegd ook de Tweede Kamer en sprak met politici Jasper van Dijk (SP) en René Peters (CDA) hoe dit probleem opgelost kan worden. Er gebeurt al jaren weinig, waarom verandert er niets? Ook zij erkennen dat het te langzaam gaat, dat ze werken aan een oplossing, maar ook dat dit waarschijnlijk nog jaren gaat duren.

FunX-event: Schuldenproblematiek

Jeansen nodigde de politici ook uit om op 6 februari langs te komen bij Debt Talk, een evenement van FunX over de schuldenproblematiek van jongeren, die in het Paard van Troje in Den Haag gaat plaatsvinden. Debt Talk is een avond waarbij jongeren met schulden in gesprek gaan met deurwaarders, beleidsmakers, maatschappelijk werkers en politici over de absurde verhogingen van schulden om voor eens en altijd uit de schulden te kunnen komen. En natuurlijk om dit probleem in de toekomst te voorkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie