Video

Naoufal Bannis: "Als kind zijnde was ik altijd gedreven en nu zelfs nog meer"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Naoufal Bannis: "Als kind zijnde was ik altijd gedreven en nu zelfs nog meer"

Het is weer vrijdag, wat betekent dat je lekker kunt gaan zitten voor een gloednieuwe aflevering van Het Pleintje Van. In deze aflevering neemt Feyenoord-speler Naoufal Bannis je mee naar het begin van zijn voetbalcarrière. De 19-jarige aanvaller vertelt onder andere over hoe zijn vader hem motiveerde om te presteren op het veld, zijn hoogtepunten als amateurvoetballer en over zijn tegenslagen als profvoetballer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Altijd gedreven

Naoufal begon op zijn vijfde met voetballen bij de amateurclub Haaglandia. De aanvaller kan zich nog goed herinneren dat zijn vader hem motiveerde door hem altijd een euro te beloven als hij minimaal drie doelpunten maakte. Die drive om te scoren heeft Naoufal in elk geval nooit verloren. "Als kind zijnde was ik altijd gedreven en nu zelfs nog meer", vertelt de aanvaller. "Ik wilde altijd al scoren. Ik weet nog dat ik bij ADO Den Haag speelde. We stonden een keer 18-0 voor en ik had maar twee keer gescoord. Iedereen was blij terwijl ik in m'n eentje in de kleedkamer zat te huilen, omdat ik maar twee keer scoorde. Ik was nooit tevreden, maar na een dagje was het weer oké."

Nooit meer vergeten

In het laatste jaar dat Naoufal bij ADO Den Haag speelde, won hij met 3-0 van Feyenoord. Een jaar later mocht hij zich aansluiten bij de club waar hij zo graag wilde spelen en in 2019 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tegen Sparta. Een moment dat hij nooit zal vergeten. "Het was mijn eerste wedstrijd. We stonden 2-1 achter en rond de tachtigste minuut mocht ik invallen. Ik was zenuwachtig en het stadion was haast vol. Tien minuten voor tijd mocht ik eindelijk invallen en maakten we de 2-2. Dat moment zal ik nooit meer vergeten."

Ster advertentie
Ster advertentie