Video

Kickbokser Kevin van Heeckeren wil kampioen worden in 2020 | De Gym Van - afl. 2

  1. Newschevron right
  2. Kickbokser Kevin van Heeckeren wil kampioen worden in 2020 | De Gym Van - afl. 2

Kickbokser Kevin Van Heeckeren staat momenteel nummer negen in de gewichtsklasse Middleweight van GLORY. In deze tweede aflevering van De Gym Van vertelt hij reporter Laila Khatiri over de hoogte- en dieptepunten in zijn leven, van de momenten dat hij gepest werd op de middelbare school tot aan zijn succesvolle kickbokscarrière.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DAT WILDE IK OOK

Kickboksen is niet de enige vechtsport die Kevin ooit beoefend heeft. Hij heeft op judo, jiujitsu en MMA gezeten. Uiteindelijk kwam hij op sportschool Colosseum terecht waar hij dankzij Jahfarr en Jason Wilnis ontdekte dat je nog een aardig centje kan verdienen met kickboksen. "Zij vochten bij grotere organisaties zoals Glory en verdienden daar geld mee. Dat wilde ik ook."

EERST DIPLOMA HALEN

De enige die Kevin van Heeckeren nog moest overtuigen, was zijn vader. "Ik zei tegen mijn vader dat ik stopte met alles en kampioen wilde worden. Het enige dat hij eiste, was dat ik mijn diploma zou halen. Ik ben toen in 1 jaar van mbo niveau 2 naar niveau 4 gegaan." Dat was het moment dat Kevin besloot om alles uit het verleden achter zich te laten en zich volledig te richten op het kickboksen. Anno 2020 plukt hij daar de vruchten van.

WINNEN IN HOMETOWN UTRECHT

Kevin werd tijdens een wedstrijd gespot door iemand van kickboksorganisatie GLORY. "Mensen kwamen kijken voor Jahffar en Jason en vertelden dat ze mij op de undercoverkaart wilden zetten." Dat bracht ook de nodige zenuwen met zich mee: "Voor de eerste partij heb ik zes weken slecht geslapen. Ik lag wakker, omdat ik het ooit droomde en het nu ging gebeuren. En dat was nog een amateurwedstrijd. Ik werd toen gematcht tijdens een gerankte vechter, maar uiteindelijk heeft ons gameplan tot winst geleid. Ik kan niet uitleggen hoe mooi het was om in mijn eigen stad Utrecht te vechten. Het bracht extra spanning mee, maar ook motivatie."

GENIETEN ALS EEN KAMPIOEN

Kevin heeft sinds 2018 vijf wedstrijden gevochten voor GLORY en de laatste twee daarvan verloren. Daar is hij een periode goed ziek van geweest, maar in 2020 gaat hij knallen. "Mijn einddoel is om de belt pakken. Alles en iedereen die in de weg staat, moet aan de kant. Als ik kampioen ben, kan mijn gezin daar ook van genieten."

Ster advertentie
Ster advertentie