Video

Trainer Badr Hari over Rico Verhoeven: "We gunnen je niks man, flikker maar op!"

  1. Newschevron right
  2. Trainer Badr Hari over Rico Verhoeven: "We gunnen je niks man, flikker maar op!"

De fans kijken al maanden uit naar het Glory Collision-gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Aanstaande zaterdag is het eindelijk zo ver als de kickboksers tegenover elkaar in de ring staan. Ouassima ging langs bij Mike Passenier, de trainer van Badr, om te kijken hoe hongerig ze zijn. Ook vroeg de FunX-reporter waarom Badr Hari wegliep bij de staredown.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fitter dan Rico

De knoppen zijn om in Mike's Gym voor de partij die 10 december plaatsvindt in het Duitse Oberhausen en Badr Hari is hongerig: "Het is aan in de tent en dat betekent dat we komen om te matten en niks anders." Betekent dit dat Badr Hari fit is? Wel als we Mike mogen geloven: "We moeten iets fitter zijn dan Rico en verder niets. Wij zijn slimmer, en harder, en agressiever en beter en sterker. Meer is niet nodig," aldus de trainer.

Knock out

De knock out is het handelsmerk van Badr Hari en Mike zegt dat ze daar tegen Rico Verhoeven gewoon mee doorgaan: "Mensen betalen geen geld voor tikwerk en knuffelen. Dat slaat nergens op. Mensen gaan niet even bier of chips halen als Badr vecht. Als hij de ring in gaat, dan gebeurt er wat. Dus ook aanstaande zaterdag. Rico heeft 49 partijen gewonnen en wij hebben alleen al 88 partijen op knock out beslist. Dat is bijna het dubbele."

Mannen van hout

Sommige mensen noemen de wedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven een battle tussen de oude en een nieuwe generatie. Mike is het daar niet helemaal mee eens: "Ik weet niet of wij van de oude generatie zijn. Wat ik wel weet is dat wij gevochten hebben in een tijdperk met echte mannen. Vroeger waren de boten van hout en de mannen van staal. Tegenwoordig zijn de boten van staal, de mannen van hout en er heerst houtrot!"

Excuusjes

Wie heeft wie uitgedaagd? Was het Rico of Badr? Dat blijft één van de vragen die fans bezighoudt. Daagde Rico hem uit bij Jack van Gelder? Of kwam het door die hitlist van Badr? Volgens Mike zijn het allemaal excuusjes: "We gunnen je niks man. Flikker maar op! Sta daar in je eentje. Wat moet je nog meer doen?"

Sheriff

Mike zegt dat Rico overal een grote mond heeft als zij er niet zijn en als voorbeeld gebruikte hij de staredown. "Als je een sheriff bent in de stad, dan kom je poolshoogte nemen. Hij bleef zitten met zijn koptelefoon. Tijdens de persconferentie kwam hij over als een jongetje dat straf had gekregen van de juffrouw. Je bent een man of je bent het niet."

Weglopen bij staredown

Op 1 november verdween Badr Hari van het podium tijdens de staredown in de Heineken Music Hall. Rico bleef helemaal alleen achter. Waarom liep Badr Hari wegg bij de staredown? Mike heeft daar een duidelijk antwoord op: "Waarom niet? Waar is een staredown goed voor? Dat doe je op de dag van de weging misschien. Waarom vijf weken daarvoor in je gewone kloffie aan? Wat is het volgende dat we moeten doen. Een rondje klunzen of zo? (..) Laten we eerlijk zijn. Stond hij voor joker of niet?"

Afscheidspartij?

Badr Hari vecht zijn eerste partij sinds tijden tegen Rico Verhoeven, maar wordt het ook tevens zijn laatste? Mike wuift een afscheid deels weg en laat de opties open: "We moeten eerst goed presteren in deze partij en dan komt de rest vanzelf. Hij is nog niet op wat mij betreft. Als hij op was, dan had ik dat ook wel gezegd."

Ster advertentie
Ster advertentie