Video

Dopebwoy heeft tracks met D-Block Europe, NSG en M Huncho in de vriezer liggen

  1. Newschevron right
  2. Dopebwoy heeft tracks met D-Block Europe, NSG en M Huncho in de vriezer liggen

Dopebwoy ken je van vele FunX-hits zoals Cartier, Walou Crisis en Santo Domingo, maar wist je ook dat hij tracks uitbrengt in Duitsland, Engeland en Frankrijk én het liefst tracks produceert? FunX-reporter Zoë Livay ging bij de rapper/producer langs tijdens de Forever Lit-tour en vroeg hem hoe zijn leven de afgelopen jaren is veranderd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tracks in de vriezer

Dopebwoy werkt tegenwoordig met veel buitenlandse artiesten, maar vindt dat wij in Nederland het tempo moeten aangeven: "De buitenwereld moet ons tempo aanhouden. Wij moeten niet kijken naar wat zij doen, want zij voelen ons." Hij heeft al samenwerkingen laten horen met MHD en Yxng Bane. Toch komen er nog meer collabo's aan: "Ik heb tracks in de vriezer met NSG, D-Block Europe en M Huncho." Natuurlijk droomt hij (nog wel) van een paar samenwerkingen: Stromae, Drake en Travis Scott staan hoog op zijn lijst, maar hij vergeet upcoming artists ook niet en wel om een speciale reden: "zij bepalen uiteindelijk de sound."

Grootste passie

Je hoort Dopebwoy vaak rappen, maar produceren blijft zijn grootste passie: "Produceren is de basis van de hele track", vertelt hij bij FunX. "Met produceren kom je het verst. Iedereen begrijpt muziek, maar met teksten snappen ze niet wat er gezegd wordt. Een beat komt uit je hart. Dat voel je."

Voorgrondguy

In de afgelopen jaren heeft Dopebwoy veel veranderd, behalve zijn stijl. Toch zit er wel degelijk een verschil in de Dopebwoy van toen en nu. "Ik geloof nu meer in mijzelf dan in 2012. Ik wist dat ik iets zou worden of doen, maar ik wist niet precies in welke hoek. Het is grappig om te zien dat het performance is geworden. Ik was vroeger nooit die voorgrondguy. Ik maakte beats op mijn kamer, beetje nerdachtig kan je wel zeggen." En natuurlijk wordt hij ook heel anders benaderd: "Eerst hoorde je op straat "jij bent toch Dopebwoy?", daarna hoorde je "OMG Dopebwoy" en nu hoor je "OMG maak foto!". Het wordt steeds gekker, maar jij moet het serieuzer gaan nemen."

Forever Lit Records

Dat Dopebwoy geen moment stilstaat en altijd verder denkt, bleek woensdag maar weer. Hij is namelijk een langdurige samenwerking aangegaan met Warner Music voor het opzetten van zijn eigen label: Forever Lit Records. "De oprichting van Forever Lit Records is een bijzondere stap", zegt Dopebwoy. "Ik zie het als een bevestiging en erkenning voor het harde werk dat ik de afgelopen jaren heb gestoken in het maken van muziek en dat delen met een zo groot mogelijk publiek van mensen die mijn sounds voelen. Dit betekent een nieuwe stap, een nieuwe fase. Blij om het team van Warner achter me te hebben om dit avontuur naar een volgend niveau te tillen."

Ster advertentie
Ster advertentie