Video

FunX Zoekt Presentator-jurylid Sjaak: "Jullie zijn al de laatste 4 van de 900"

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. FunX Zoekt Presentator-jurylid Sjaak: "Jullie zijn al de laatste 4 van de 900"

De eerste aflevering van FunX Zoekt Presentator is van start gegaan. Tijdens deze wedstrijd krijgen vier talenten de kans om het nieuwe gezicht van FunX te worden. Onder toeziend oog van presentatoren Fernando Halman en Ouassima Tajmout laten de kandidaten zien wie het in zich heeft om de nieuwe presentator te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kandidaten

In de eerste aflevering maak je kennis met Chelsea, Arsenio, Sarah en Joël. Deze vier kandidaten zullen komende weken de strijd met elkaar aangaan. Ze worden getest op creativiteit, netwerk skills, interviewstijl en hun kennis over wat er speelt in de scene.

45 seconden

Tijdens de eerste opdracht wordt de creativiteit van de deelnemers op de proef gesteld. Binnen 45 minuten moeten ze een idee voor een item bedenken om het vervolgens binnen
45 seconden te presenteren voor Fernando, Ouassima en en gastjurylid Sjaak. "Komt goed, jullie zijn al de laatste 4 van de 900", spreekt Sjaak de groep bemoedigend toe.

Untouchable

Sarah trapt af. In slechts 43 seconden vertelt ze de jury over Untouchable, een programma dat seksueel misbruik bespreekbaar maakt. "Het zal je verbazen hoeveel vrouwen, maar ook mannen hiermee te maken hebben. Het idee is gekomen na ervaring van een vriendin die hier onlangs mee te maken heeft gehad", vertelt Sarah. Voor het programma wil ze in gesprek gaan met vrouwelijke artiesten.

Podcast

Daarna is het de beurt aan Arsenio. Hij wil een podcast beginnen waarin jongeren, wethouders en burgemeesters in gesprek gaan met elkaar. Dat zou past écht the sound of the city zijn volgens hem.

Scholen bezoeken

Chelsea heeft een totaal ander idee dat ze in 34 seconden weet te presenteren. Het lijkt haar tof om met verschillende artiesten hun oude middelbare scholen te bezoeken. Naast dat je een kijkje in de jeugd van de artiest krijgt, wordt er ook aan de muziekdocent gevraagd welke leerling het meest potentie heeft. Die leerling krijgt vervolgens een privé sessie en geeft aan het einde een optreden met de artiest voor de hele school.

Let's Connect

Als laatste is Joël aan de beurt. Met zijn idee Let's Connect wil hij zich richten op jonge ondernemers. Zo zouden jongeren in contact kunnen komen met ondernemers die zij interessant vinden.

Winnaar

Na kort overleg worden de punten verdeeld. De ideeën van Arsenio en Joël krijgen allebei een zes van Sjaak. "Ik had er meer van verwacht en je had er meer uit kunnen halen", legt de rapper uit. De punten van de vrouwen liggen een stuk hoger. Chelsea krijgt een acht. "Ze was duidelijk, maar het is wel een ingewikkeld idee om voor elkaar te krijgen", vindt Sjaak. Sarah is met een negen de winnaar van de challenge. "Het was een duidelijke pitch en de naam Untouchable is écht goed."

Sarah staat aan kop, maar niks staat vast. Tijdens de tweede challenge die volgende week online komt, wordt er gekeken naar het netwerk van de kandidaten.

Ster advertentie
Ster advertentie