FunX

Williënne dropte voetbalcarrière voor geloof: "God heeft mijn kijk op de wereld veranderd"

foto: Instagram: williennefoto: Instagram: willienne
  1. Newschevron right
  2. Williënne dropte voetbalcarrière voor geloof: "God heeft mijn kijk op de wereld veranderd"

Williënne ter Beek (21) had maar één droom: profvoetbalster worden. Die droom kwam uit, maar een andere visie schudde haar wakker. ''God heeft mijn kijk op de wereld veranderd'', legt ze uit. Hoe dat zit en waarom zij ervoor heeft gekozen om een ander pad te bewandelen, legt zij uit aan Youssef in Jouw Stad.

Williënne - Voetbal/geloof

Voetbalcarrière

Aan Youssef vertelt Williënne hoe haar voetbalcarrière is begonnen. ''Op mijn zevende ben ik begonnen met voetballen en vanaf mijn vijftiende verhuisde ik naar Amsterdam. Mijn voetbalcarrière werd toen serieuzer'', vertelt Williënne. Haar leven bestond voornamelijk uit voetbal en ze had maar een droom voor ogen: ''De beste versie van mezelf worden en het Nederlands elftal halen.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Besefmoment

Twee jaar geleden kwam haar droom uit: Williënne werd profvoetbalster en speelde voor sc Heerenveen. Toch kondigde ze dit jaar aan te stoppen met profvoetbal. Aan Youssef vertelt ze waarom ze heeft gekozen om 'wakker' te worden en haar droom achterwege te laten. ''Het afgelopen jaar ben ik dingen anders gaan inzien. Ik ben me meer gaan verdiepen in de Bijbel en zo ben ik tot het besef gekomen dat God echt bestaat en dat Hij er gewoon voor je is'', vertelt ze trots.

Quote

Ik ben me meer gaan verdiepen in de Bijbel en zo ben ik tot het besef gekomen dat God echt bestaat en dat Hij er gewoon voor je is.

Williënne ter Beek

Trainen op een zaterdag

Een carrièreswitch maken voor het geloof. Niet iedereen doet dat even. Williënne heeft na jaren voetballen besloten om dat dus wel toen. Maar hoezo gaan het geloof en je passie niet samen? Williënne vertelt hoe dat zit. ''Ik ben op een gegeven moment de Sabbat gaan houden. Dat is een heilige dag en dus ook een rustdag. Soms moet ik trainen op een zaterdag en dat gaat niet samen.''

Is voetbal een gemis?

Van voetballen sinds je zevende naar compleet stoppen. Mist ze het voetballen niet? ''De afgelopen maanden heb ik het heel druk gehad. Zo had ik een video online gezet die heel vaak was bekeken. Daar kreeg ik heel veel reacties op, waardoor ik niet veel aan voetbal dacht. Nu dat het wat rustiger is, denk ik er wel veel over na. Dan mis je het ook steeds meer. Ik was er elke dag bezig mee bezig en opeens is het er niet meer. Dat is wel een beetje gek."

Toekomst

Haar droom om ooit het Nederlands elftal te halen, heeft Williënne laten varen. Maar ze heeft het voetballen nog niet compleet uit haar hoofd gezet. "Misschien dat ik over een tijdje wel ga voetballen bij een amateurclub", zegt ze. Profvoetballen is iets waar ze afscheid van heeft genomen, maar voetballen niet.

Ster advertentie
Ster advertentie