Video

Hesdy Gerges gaat eigen boek 'Fighterheart' uitbrengen en hij wil Rico Verhoeven klappen

  1. Newschevron right
  2. Hesdy Gerges gaat eigen boek 'Fighterheart' uitbrengen en hij wil Rico Verhoeven klappen

Ex-wereldkampioen Hesdy Gerges heeft veel geweldige momenten beleefd in zijn carrière, maar in de landelijke kranten was ooit ook te lezen dat de topatleet verwikkeld was geraakt bij cocaïnesmokkel. Wat is er tijdens zijn kickbokscarrière en daarbuiten gebeurd? Bij Ouassima licht hij alvast een tipje van de sluier op, want het grootste deel is binnenkort te lezen in Fighterheart, het boek waarin hij bijna alles vertelt over zijn turbulente leven. Daarnaast reageert Gerges ook op Rico Verhoeven, die zijn naam onlangs in negatieve zin zou hebben genoemd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onwaarheden in de media

Hesdy Gerges legt Ouassima ook uit hoe de media in die periode veel onwaarheden over hem schreven. Zo herinnert hij zich nog een artikel over de drugssmokkel waar zijn foto heel groot bij was geplaatst. Daarbij stond dat er wapens, drugs en geld waren gevonden in meerdere panden. "Mensen denken dan meteen dat dat bij elkaar hoorde, maar bij mij is er helemaal niets gevonden." Ook had de zaak een zeer negatieve impact op zijn imago: "Je wordt gezien als Hesdy Gerges de kickbokser en in één keer hangt er een ander kaartje aan je. Je bent dan niet de kickbokser die iets crimineels heeft gedaan, maar de crimineel die kickbokst."

Cocaïnesmokkel

Hesdy Gerges werd in 2011 veroordeeld tot 4,5 jaar cel wegens de smokkel van 128 kilo cocaïne. Hij herinnert zich het moment nog goed: "Drie weken voor de wedstrijd tegen Gita werd ik opgepakt. Met zwaar geschut, deur eruit geploft, twaalf man politie en een zak over mijn hoofd in de auto. Toen begon de achtbaan. Ik wist hoe zwaar het delict was, maar ik voelde me heel sterk." Hesdy geloofde dat hij die wedstrijd kon vechten en bleef daarom trainen in de gevangenis. "Ik ging in de cel schaduwboksen, opdrukken, buikspieren. Als we gingen luchten ging ik rennen, optrekken, buikspieren en alles doen. Zes dagen voor de wedstrijd kwam ik vrij, heb ik gevochten en gewonnen."

Denise stond als een huis

Hesdy Gerges heeft niet zijn volledige straf hoeven uitzitten. Het Hof van Cassatie vernietigde het arrest. De advocaat van Hesdy had terecht aangevoerd dat de zaak, buiten hun schuld om, veel te lang had geduurd. De straf van 4,5 jaar bleef staan, maar Hesdy hoeft het niet uit te zitten, als vijf jaar lang geen gekke dingen meer doet in België. De tijd die Hesdy Gerges in de gevangenis doorbracht, was voor zijn partner Denise Hielholtz ook killing. Toch maakte hij zich tussen de vier muren nooit druk om hun relatie: "Ik wist dat alles goed zou zijn als ik vrijkwam. Als je dat hebt, dan heb je power. Heb je dat niet, dan is het nog moeilijk. Ik kende haar toen nog niet eens zo lang. Ze heeft al die jaren als een huis achter mij gestaan."

"Het heeft mij veel sterker gemaakt. Als je er middenin zit, dan merk je het niet. Ik ben keihard gevallen, opgestaan en ik sta er nog steeds."

Criminaliteit en kickboksen

Als Hesdy Gerges nu terugkijkt, dan noemt hij de actie dom: "Het was dom en onwetend. Ik was niet selectief in het kiezen van mijn vrienden. Ik had toentertijd wel iemand willen hebben die mij had geadviseerd om niet mee te gaan. Ik had ook mensen bij me die dat achteraf gezien hadden moeten doen. Daarvoor ben ik ook flink gestraft. Ik zou nu gewoon thuis blijven." De sport wordt in de media vaak gelinkt aan het criminele pad, maar Hesdy zegt dat de sport dat volgens hem al ontgroeid is. "Het kickboksen is allang niet meer zo. Er zullen bij kickboksen ook nog steeds jongens zijn die niet alles volgens de regels doen. Je hebt criminaliteit en kickboksen, die twee moet je niet mengen."

Carrière vergeten

Het boek Fighterheart dient voor hem ook als een soort reminder, zegt hij tegen Ouassima: "Ik heb eigenlijk een hele vette carrière achter de rug, maar dat was ik een beetje vergeten. Dat het gebeurde, heeft een flinke invloed op mijn leven gehad, maar mijn carrière was ver daarvoor begonnen. Als je dat terughaalt, dan ben ik daar trots op. Je gaat een jongen zien die vaak is gevallen, maar altijd een keertje vaker is opgestaan. Soms is een periode heel donker en het boek laat heel goed zien dat er licht aan het einde van de tunnel is."

Het verhaal van Hesdy

Het boek van Hesdy Gerges heet dus Fighterheart en moet in februari of maart in de winkels verschijnen. Het boek dat door Frank van Gemert is geschreven, geeft volgens de topatleet een perfect beeld van wie hij is, van zowel de goede als zijn slechte periodes in het leven: "Alles staat erin. Criminaliteit, vechtsport, familie echt alles zal te lezen zijn! Er zal niks achterwege gelaten worden. Dit wordt HET verhaal van Hesdy Gerges!"

Hesdy Gerges vs Rico Verhoeven

De naam van Hesdy Gerges duikt tegenwoordig minder op in de kranten, maar onlangs noemde Rico Verhoeven zijn naam in een moment met Badr Hari. Daar was Gerges duidelijk niet van gediend: "Als je wat zegt over iemand, dan moet diegene zich kunnen verweren. Het is niet netjes als je mijn naam in negatieve vorm noemt. Ik heb er veel respect voor dat hij zo vaak wereldkampioen is geworden, daar heeft hij keihard voor gewerkt, maar hij moet niet denken dat hij in mijn wereld ook wereldkampioen is." Op Instagram schreef Hesdy Gerges dat Rico Verhoeven klappen krijgt als hij hem tegenkomt en daar blijft hij bij: "Hij krijgt 'm echt. Ik geef 'm echt. Normaal zit ik niet zo met hem, maar nu heb ik zin om het te doen. Misschien kunnen we het ook doen in de ring."

Ster advertentie
Ster advertentie