Naar homepage
Video

De Achterhoede: de familie van Orkun Kökçü over de betrokkenheid bij zijn carrière

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. De Achterhoede: de familie van Orkun Kökçü over de betrokkenheid bij zijn carrière

Bij Feyenoord is Orkun Kökçü al langer een vaste waarde, maar deze zomer kreeg de voetballer ook het prachtige nieuws te horen dat hij mee mocht met de Turkse selectie naar het EK. Veel van zijn familieleden leven met iedere stap in zijn carrière mee, maar wie staan er precies achter Orkun Kökçü? Wie behoort er tot zijn achterhoede tijdens het EK 2020?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Heel gehecht aan elkaar'

In de tweede aflevering van de FunX-serie De Achterhoede ging FunX-reporter Laila op bezoek bij de familie van Orkun tijdens de wedstrijd Turkije - Zwitserland. Daarin was vooral zijn oom, Ercüment, aan het woord over de trots binnen de familie en hoe zwaar al die familieleden met Orkun meeleven.

"Iedereen heeft wel iets bijgedragen", zegt Ercüment over de betrokkenheid van de familie. De vader en broer van Orkun zijn voor het EK ook naar Azerbaijan getrokken, om dichtbij hem te zijn. "Ik denk dat dat voor Orkun heel motiverend is, dat zijn vader en broer daar zijn. Zij zijn onderling ook heel gehecht aan elkaar."

'Momenten die je nooit gaat vergeten'

Ercüment herinnert zich nog goed het moment dat Orkun werd uitgenodigd voor de Turkse selectie en hem opbelde met het goede nieuws. "Ik zat op de snelweg en ik had niet door dat het videobellen was. Hij belde mij om het mooie nieuws door te geven van: 'Oom, ik ben uitgenodigd'. Op dat moment kreeg ik gewoon tranen."

De wedstrijd tegen Zwitserland verliep voor Turkije niet al te best, maar toch was er een opleving. In de tweede helft mocht Orkun namelijk voor het eerst tijdens het toernooi het veld betreden. "Dit zijn toch momenten die je nooit gaat vergeten", zegt Ercüment.

Ster advertentie
Ster advertentie