Video

Instagram vs Reality: Vonneke Bonneke over haar psychose en haatcomments

  1. Newschevron right
  2. Instagram vs Reality: Vonneke Bonneke over haar psychose en haatcomments

In de FunX-serie Instagram vs Reality maak je kennis met de echte persoon achter een populair Instagram account. Wat zich er achter al die perfecte plaatjes en flitsende stories? Voor het tweede seizoen is Ouassima weer langsgegaan bij een aantal bekende Instagrammers. In de eerste aflevering is het Vonneke Bonneke die zichzelf blootgeeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik hoor vaak dat ik arrogant overkom. En omdat ik grappige video's maak, denken mensen dat ik dom ben."

Open over psychose

Vonneke is op social media erg open over haar mentale gezondheid. Ook toen ze in de isoleercel van de GGZ terechtkwam nadat ze een psychose kreeg. Een verhaal dat al snel op een onjuiste manier naar buitenkwam, terwijl Vonneke zelf alles nog moest verwerken. "Ik moest de verhalen gelijk ontkrachten. Ik vertel dan liever dat ik een psychose had dan dat mensen denken dat ik iemand gestoken heb met een mes."

Steun

In die moeilijke periode had Vonneke veel steun aan haar vriend. "Hij heeft me echt door de psychose heen gesleurd. Ik was niet echt mezelf en hij was degene die elke keer moest zeggen: kom op, je kan het. Dat had ik nodig." Die periode maakte voor Vonneke sowieso duidelijk wie er echt voor haar waren. "M'n familie heeft me gesupport, mijn vriend en zijn vriend en verder niemand eigenlijk."

Haatcomments

Vonneke trekt zich over het algemeen weinig aan van haatcomments, maar racistische comments maken haar wel boos. Daar had ze mee te maken rondom het gevecht tegen Fabiola tijdens Boxing Influencers. "Als ik erop inga, verlaag ik mezelf tot die mensen, dus ik kan beter niks zeggen." Zelf reageert ze dan ook bijna nooit, dat laat ze over aan haar supporters. Ondertussen probeert ze online zoveel mogelijk zichzelf te zijn. "Ik kan lachen om m'n eigen video's en dat is het belangrijkste."

Social media als bijzaak

Er was een tijd dat social media Vonneke's leven beheerste, maar nu is het naar eigen zeggen meer een bijzaak. Die omslag kwam toen ze constant ontmoedigd werd door alle succesverhalen op Instagram. "Ik werd er alleen maar onzeker van, dus ik ging me focussen op m'n eigen leven, alles op orde krijgen en dan pas weer posten op social media."

Ster advertentie
Ster advertentie