STER Advertentie
TopiX

Ben jij kritisch en weet jij jouw standpunt goed te onderbouwen? Bij TopiX telt jouw mening, dus doe vooral mee en laat je horen! Elke zondag schuiven er gasten aan om te discussiëren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Met als doel jou met nieuwe inzichten de week in te sturen!

Afleveringen

#44 - PRIDE Week TopiX LHBTQ+list - Verschillende verhalen uit de LHBTQ+ community (S02)

Een iets andere Podcast dan normaal, PRIDE week is afgesloten(al is de strijd nog niet gestreden)! En op FunX zijn een hele hoop bijzondere, belangrijke, verhalen verteld van verschillende mensen uit de LHBTQ+ community. Statements, persoonlijke belevingen, film tips, alles kwam voorbij. In deze TopiX podcast een kleine greep uit alle tories.Naomi Pieter over Black Pride NL komt voorbij, En onder andere Pete Wu en DJ Shug la Sheeda spreken over gay zijn in een bi-culturele omgeving. Laat je bijpraten in deze podcast en kijk voor alle verhalen op funx.nl/pride! En hou ons natuurlijk ook de rest van het jaar in de gaten

#43 - "Boef vond het super leuk wat ik doe op Tiktok" Nadir de Arabier, - Over succes op Tiktok (S02)

Nadir Bendenia(28)! Die naam zegt je misschien niet zoveel, maar als je op TikTok zijn alias “Nadir De Arabier” intikt, dan zie je dat hij meer dan 600-duizend volgers heeft. Zijn komische sketches verschijnen bijna bij iedere Tiktok-gebruiker in de feed en mede door zijn grote bos haren is hij makkelijk te herkennen. Maar hoe is het om een bekende influencer te zijn op TikTok en is dat hetzelfde als Instafamous zijn? Zomaar wat vragen die ik Nadir ga stellen. En als jij inspired wilt raken, heb dan je notitieblokje bij de hand! Want hij geeft je ook zomaar wat tips voor je eigen succes!

#41 - "Srebrenica is Nederlandse geschiedenis" Daria Bukvic - Over de genocide in Bosnië (S02)

Daria Bukvic is regisseur, theatermaker en schrijver . Ze werd geboren in voormalig Joegoslavië, maar toen daar begin jaren ‘90 oorlog uitbrak moest zij met haar familie vluchten. Ze kwamen in Limburg terecht en daar groeide Daria op. Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat er in de Bosnische stad Srebrenica een genocide plaatsvond. Het is de grootste genocide in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dat Nederland hier ook een aandeel in had, lijkt hier steeds minder aandacht voor te zijn. Samen met drie andere Bosnisch-Nederlandse vrouwen is Daria het Bosnian Girl-collectief gestart om ervoor te zorgen dat het bloedbad van Srebrenica niet vergeten wordt

#40 - "De strijd tegen racisme is een marathon, geen sprint" Mitchell Esajas - Over racisme aanpakken met politiek beleid (S02)

Mitchell Esajas bekend van onder andere Kick Out Zwarte Piet en 'The Black Archives' is een geboren en getogen Amsterdammer. Binnenkort kan hij in gesprek met Premier Rutte en de Tweede Kamer! Al jaren vecht hij tegen racisme in Nederland. Op de middelbare school kwam Mitchell erachter dat er weinig aandacht was voor ons koloniale verleden en de slavernij. Dit moest anders vond hij en daarom startte hij jaren later samen met anderen ‘The Black Archives’. Een historisch archief dat bestaat uit verschillende boeken, collecties en archieven van onder andere zwarte schrijvers en wetenschappers. In deze podcast gaan we dieper in op de gesprekken met de tweede kamer en concrete oplossingen tegen racisme. Check het hier!

#39 - "Seks zonder instemming is gewoon verkrachting, klaar" Kelly Tijhuis - Over seksueel overschrijdend gedrag en de wet! (S02)

Kelly Tijhuis is lid van het feministisch platform ’De Bovengrondse’ en student Culturele antropologie. Onlangs hielp ze mee met de campagne Let’s Talk about Yes van Amnesty International. Deze campagne moet ervoor zorgen dat het gesprek over seks met instemming wordt aangewakkerd. En ook dat de wetswijzeging in de verkrachtingswet wel goed wordt doorgevoerd. Zoals het er nu uitziet, wordt seks zonder instemming namelijk lager bestraft dan seks met aanwijsbare dwang en daar is Kelly het niet mee eens! Uit onderzoek blijkt namelijk dat een op de vijf mannen tussen 16 en 35 jaar vindt dat het een verzachtende omstandigheid voor verkrachting kan zijn als een vrouw zich niet uitdrukkelijk verdedigt of niet duidelijk 'nee' zegt tegen seks. Check de hele podcast hier!

#38 - "In Jemen zijn het de activistische vrouwen die iets bereiken" Dirk Jan Jalvingh van Oxfam Novib - Over Jemen en noodhulp (S02)

Dirk Jan Jalvingh werkt bij de ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib. Voor zijn werk is hij al op verschillende plekken op de wereld geweest om daar ontwikkelingshulp te bieden en een van die landen is Jemen. In Jemen is al meer dan 5 jaar een heftige burgeroorlog gaande en de oorlog heeft niet alleen duizenden mensen levens en gewonden gekost, maar heeft ook geleid tot een humanitaire crisis. 24 miljoen mensen ? ruim 80% van de bevolking ? zijn afhankelijk van noodhulp. Wil je meer weten over de situatie in Jemen en ook hoe het is om noodhulpverlener te zijn, check de hele podcast hier!

#37 - "Alle goeie eigenschappen heeft hij van mij" Roué Verveer, over zijn zoon Randy. - Over vaderschap, familiebanden, uit huis gaan en Suriname (S02)

Roué Verveer ken je natuurlijk als cabaretier en stand-up comedian. Hij tourt al jaren door het hele land en stond zelfs meerdere keren in een uitverkochte Ziggo Dome met de Gabbers. Maar naast comedian is Roué ook vader van 2 zonen.. Randy van 20 en Julian van 13. Omdat vaderdag om de hoek ligt, leek het mij een mooi moment om Roué en zijn oudste zoon Randy uit te nodigen. Samen praten we over; uit huis gaan, Suriname en familiebanden. Check het hele gesprek hier!

#36 - "Ik was zwaar tegen social media" Brahim Lakhal - Over Brahim Vlogs en de band met zijn broertje (S02)

Brahim Lakhal en zijn broertje Bilal maken vlogs waarin positiviteit en liefde het belangrijkste thema zijn. De twee begonnen ongeveer 4 jaar geleden met vloggen en hebben gek veel grote artiesten en verschillende sporters al in hun video's gehad! Denk aan Ronnie Flex, Numidia, Abdelhak Nouri, ICE en dat is pas het begin... Er was ook een, andere reden om te starten met vloggen: het samenzijn met zijn broertje Bilal, die het syndroom van Down heeft. Brahim: "Hij is ieder weekend bij ons en het is tof als je dan dingen te doen hebt, toen dacht ik: als ik nou dingen met hem ga doen en daar positieve filmpjes van maak...". Door de corona crisis konden ze elkaar een hele tijd ook niet zien... Hoe dat was voor ze en wat we nog meer kunnen verwachten van het prachtige duo hoor je hier!

#35 - 'Politie moet ook in de spiegel kijken' Dwight van van de Vijver, - Over vertrouwen en wantrouwen naar de politie in Nederland (S02)

Dwight van van de Vijver, de bekende politieman uit Utrecht, werkt inmiddels bij de communicatie afdeling van de korpsleiding. Maar hij heeft ook jaren lang als wijkagent gewerkt. Vandaag spreken wij hem over het politie werk, het wantrouwen wat er is tegen de politie en ook of de vreselijke dood van George Floyd in Amerika impact heeft op het politie werk hier. Want hoe deal je als agent met deze misstanden, zeker als je zelf wel degelijk bij de politie bent gaan werken om de mensen juist een veiliger gevoel te geven? Check het hele verhaal hier! Tip: Koptelefoon op, dan klinkt het nog beter! vanwege omstandigheden is het interview telefonisch verlopen... :)

#34 - 'Mijn raarste ramadan was tussen de wilde dieren' - Samya Hafsaoui, Over ramadan, media maken en meer (S02)

Samya Hafsaoui (25), Is allround media maker. Ze schrijft, ze presenteert, ze interviewt, ze maakt een podcast en je kan haar kennen van een hele hoop. Zoals Yung DWDD, haar eigen boek '36 vragen(en heel veel koffie)', verschillende tv-programma's en artikelen. En dus ook van de podcast die zij tijdens de Ramadan met mede journaliste en goeie vriendin Sumi maakte 'The Podfast' te vinden op de bekende kanalen. In deze TopiX podcast bespreekt ze hoe de The Podfast is begonnen, welke toffe onderwerpen er voorbij komen, haar drive als maker, ramadan en veel meer! Check het hier en get inspired!

#33 - "Educate yourself" Roos de Vries- Over de Internationale Dag tegen LHBTI+ fobie (S02)

Roos is deze week te gast! om te praten over de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie. Wereldwijd wordt er op 17 mei aandacht gevraagd tegen discriminatie en geweld op grond van seksuele voorkeur, gender identiteit, expressie of sekse kenmerken en wordt seksuele en genderdiversiteit juist gevierd. Roos bespreekt hoe belangrijk het is dat we er bij stil staan dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en dat we moeten opkomen voor gelijke behandeling en rechten. Roos identificeert zichzelf als non-binair en legt ook uit wat dat betekent! Check de hele podcast hier!

#32 - 'We wilden al heel lang kinderen'- Fadim Kurt, over moederschap (S02)

Fadim Kurt begon haar carrière als visagist en besloot na een tijdje haar ervaringen vast te leggen in vlogs. Ook startte ze haar eigen Beauty space op Facebook. Dat werd een groot succes en zo groeide Fadim uit tot een bekende influencer. Het leven als influencer is niet altijd even makkelijk en ook dat maakte Fadim mee. Mensen hebben een mening over haar relatie, de manier waarop ze omgaat met haar geloof en sinds kort ook over haar zwangerschap.. want Fadim en Marvin verwachten een baby! Hoe leuk om met haar bij te praten tijdens moederdag. Check het hier!

#31 - "Is een witte school geen slechte zaak?" Over opgroeien in "Probleemwijken" (S02)

Munganyende Hélène Christelle is deels opgegroeid in Jagershoef, een buurt met het label "probleemwijk" in Eindhoven. In de Correspondent schreef zij een uitgebreid stuk over haar belevenissen in de buurt, de goeie herinneringen, maar ook waarom een label als "probleemwijk" zelf onderdeel van een groter probleem is. Want is het juist geen rijkdom om te leven tussen verschillende achtergronden, verhalen, struggles en verbinding? en waar ligt nou eigenlijk precies het probleem? Check deze podcast zeker, welke buurt je ook represent! Munganyende Hélène Christelle, kan je kennen van de podcast Fufu en dadels, maar ook van andere platformen waar zij spreekt over feminisme en politieke emancipatie van millennials met een migratieachtergrond.

#30 - "We kunnen zo veel van elkaar leren" - Over de landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden (S02)

Het Koninkrijk der Nederlanden is zoveel groter dan alleen ons kikkerlandje! Aruba, Curaçao, Sint-Maarten,Saba, Sint-Eustatius en Bonaire zijn natuurlijk allemaal Koninkrijk genoten. Gilberto Morishaw (25) is geboren op Curaçao en woont nu in Den Haag, hij doet zijn master bestuurskunde, maar doet zoveel meer! In zijn eigen woorden: "Zeker de helft van wat ik doe heeft te maken met de eilanden". Zo ook in tijden van een coronacrisis, bedacht hij het platform Keda Kas(blijf thuis). "Je met elkaar verbonden voelen is super belangrijk, juist nu". Check het hele verhaal hier!

#29 - 'Vlooienwijf en lekke banden'- Over gepest worden (S02)

Jennifer Delano(33) is nu een succesvol PR-specialist en helpt dus eigenlijk mensen op de voorgrond te durven treden. Zij is dat werk ook deels gaan doen door haar eigen achtergrond. Ze weet hoe het is, om niet perse de populairste van de groep te zijn of niet te weten hoe je voor jezelf opkomt. Vandaag is het de landelijke dag tegen het pesten en Jennifer is hier om over haar ervaringen te praten. Zij werd heftig gepest, maar heeft daar nu een positieve draai aan gegeven. En heeft zelfs inmiddels een vriendschap met een van haar pesters! Hoe dat zit, check je hier

#28 - "Ik geef m'n koekjes op voor U" - Over vasten voor Pasen (S02)

Tannaz Hajeby ken je natuurlijk als FunX DJ, maar vandaag is zij onze gast in de TopiX podcast, Het is namelijk Eerste Paasdag en dat is voor Christenen natuurlijk een van de belangrijkerste feestdagen. Tannaz is Christen, dus ook voor haar is deze datum bijzonder, maar zeker omdat het voor haar ook het einde is van haar 40 dagen vastenperiode.

#27 - 'Thuis studeren zonder internet, succes' - Over monnie struggle tijdens corona (S02)

Abdelhamid Idrissi vertelt uitgebreid over de kloof tussen arm en rijk in tijden van de corona-crisis. Zijn project Studie zalen bestaat al even in Amsterdam. Jongeren die weinig geld hebben kunnen daar gratis terecht voor huiswerkbegeleiding en belangrijke vragen over levenskeuzes en schooldilemma’s. In tijden van een corona-crisis is huiswerkbegeleiding in een zaal alleen niet mogelijk, dus is de begeleiding nu online… Maar wat als je geen laptop hebt? Of geen internet? Abdelhamid

#26 - 'In de club met 2 krukken' - Over kanker en jong zijn (S02)

Maud Veenman, is 19 jaar en speelde hockey op hoog niveau totdat zij botkanker kreeg. Gelukkig genas ze daarvan, maar niet veel later kreeg zij acute leukemie. Om deze ziekte goed te bevechten is zij afhankelijk van een stamcel donor en die is gelukkig ook gevonden! Alleen is het door de coronacrisis wel een stukje ingewikkelder geworden om die donor bij haar te krijgen. Vandaag vertelt zij in de podcast haar verhaal, over leukemie hebben tijdens de Corona-crisis. Maar ook over jong zijn en positief blijven. Maud is niet in de studio, maar via een verbinding bij ons.

#25 - 'Ga anders op de Wallen werken!' - Over een relatie met een Loverboy (S02)

International Women's Day 2020 staat in het teken van vrijheid! Vrijheid om jezelf te zijn en je eigen keuzes te maken. Gelijke mogelijkheden voor iedereen! Vrijheid heb je in vele vormen, net zoals gevangen zitten... Gevangen zit je niet altijd letterlijk, je kan je ook mentaal gevangen voelen, zoals in een relatie met een Loverboy. Linda N'Shiya kent zo'n situatie maar al te goed. Zij zat in zo'n relatie, maar wist zich vrij te maken. In deze podcast vertelt ze open over haar relatie en ook over haar weg eruit. Check het hier!

#24 - 'Verkleed als bootvluchteling' - Over racisme tijdens carnaval (S02)

Verkleed als blackface, oliesjeik of Joodse karikatuur, het gebeurt! Elvin Richters en Marieke Stam van Kick Out Zwarte Piet zijn onze gast, want Sinterklaas is misschien net voorbij. Dat betekent niet dat er niks meer te doen valt. Het aankaarten van racisme is een taak die elke dag van het jaar speelt, maar tijdens carnaval weer even meer. Feesten en verkleden is natuurlijk hartstikke leuk, tenminste is dat wel altijd zo leuk?! Check het hier.

#24 - 'Verkleed als bootvluchteling' - Over racisme tijdens carnaval (S02)

Verkleed als blackface, oliesjeik of Joodse karikatuur, het gebeurt! Elvin Richters en Marieke Stam van Kick Out Zwarte Piet zijn onze gast, want Sinterklaas is misschien net voorbij. Dat betekent niet dat er niks meer te doen valt. Het aankaarten van racisme is een taak die elke dag van het jaar speelt, maar tijdens carnaval weer even meer. Feesten en verkleden is natuurlijk hartstikke leuk, tenminste is dat wel altijd zo leuk?! Check het hier.

#23 - "Wat goed voor een Turks meisje" - Over solliciteren met migratie achtergrond (S02)

De afgelopen weken werd duidelijk dat solliciteren met een migratie achtergrond nog steeds veel moeilijker gaat dan als je een Nederlandse achtergrond hebt. Yeliz Çiçek is adjunct hoofdredacteur bij het mode- en lifestyleblad Glamour! Met haar deels Turkse achtergrond weet ze hoe pijnlijk het is als je word afgewezen op je afkomst en hoe demotiverend dit kan werken. De hele podcast hoor je hoe zij hier mee is omgegaan, maar ook hoe je als bedrijf je verantwoordelijkheid kan nemen om je werkvloer wel divers te krijgen.

#23 - "Wat goed voor een Turks meisje" - Over solliciteren met migratie achtergrond (S02)

De afgelopen weken werd duidelijk dat solliciteren met een migratie achtergrond nog steeds veel moeilijker gaat dan als je een Nederlandse achtergrond hebt. Yeliz Çiçek is adjunct hoofdredacteur bij het mode- en lifestyleblad Glamour! Met haar deels Turkse achtergrond weet ze hoe pijnlijk het is als je word afgewezen op je afkomst en hoe demotiverend dit kan werken. De hele podcast hoor je hoe zij hier mee is omgegaan, maar ook hoe je als bedrijf je verantwoordelijkheid kan nemen om je werkvloer wel divers te krijgen.

#22 - "Francien laat je tieten nog eens zien!" - Over Sexting (S02)

Stel jij deelt in vertrouwen een intieme naaktfoto en ineens sta je all over internet. Helaas gebeurt dit en kan je tot nu toe soms maanden of jaren bezig zijn om van die ellende af te komen. Afgelopen week werd er in de Tweede Kamer gesproken over nieuwe wetten rondom online wraakporno en andere soorten van online shaming. Francien Regelink, is onze gast en zij weet hoe het is om slachtoffer te zijn van deze vorm van shaming. Naast dat het haar zelf is overkomen schreef zij onder andere de boeken 'Francien laat je tieten nog eens zien' en 'Help ik sta online'

#22 - "Francien laat je tieten nog eens zien!" - Over Sexting (S02)

Stel jij deelt in vertrouwen een intieme naaktfoto en ineens sta je all over internet. Helaas gebeurt dit en kan je tot nu toe soms maanden of jaren bezig zijn om van die ellende af te komen. Afgelopen week werd er in de Tweede Kamer gesproken over nieuwe wetten rondom online wraakporno en andere soorten van online shaming. Francien Regelink, is onze gast en zij weet hoe het is om slachtoffer te zijn van deze vorm van shaming. Naast dat het haar zelf is overkomen schreef zij onder andere de boeken 'Francien laat je tieten nog eens zien' en 'Help ik sta online'

#21 - Charlotte Bouwman: “Deze actie helpt me ook om in leven te willen blijven. Als ik nu mezelf opgeef, geef ik ook andere mensen op” (S02)

Hulpverleners én ervaringsdeskundigen lanceerden vorige week het manifest Lijm de Zorg om aandacht van de politiek te vragen voor de misstanden in de GGZ en de Jeugdzorg. Charlotte doet het op haar manier en zit sinds maandag 20 januari iedere maandag voor de deur van het ministerie van volksgezondheid. 824 dagen wacht zij nu al op de juiste zorg.

#21 - Charlotte Bouwman: “Deze actie helpt me ook om in leven te willen blijven. Als ik nu mezelf opgeef, geef ik ook andere mensen op” (S02)

Hulpverleners én ervaringsdeskundigen lanceerden vorige week het manifest Lijm de Zorg om aandacht van de politiek te vragen voor de misstanden in de GGZ en de Jeugdzorg. Charlotte doet het op haar manier en zit sinds maandag 20 januari iedere maandag voor de deur van het ministerie van volksgezondheid. 824 dagen wacht zij nu al op de juiste zorg.

#20 - Gershwin Bonevacia: “Volgens Rutte moet je normaal doen en anders weg gaan, maar ik ben geen normale Nederlander. Ik wordt niet eens binnengelaten in een club.” (S02)

‘Doe normaal of ga weg.’ Misschien herinner je je die uitspraak van premier Mark Rutte nog. Stadsdichter van Amsterdam Gershwin Bonevacia ging daar met Rutte over in gesprek. Gershwin voelt zich namelijk geen normale Nederlander. Bijvoorbeeld, als hij met zijn vrienden wilt gaan stappen, komt hij nog steeds niet binnen. Hij heeft Rutte daar mee geconfronteerd, want wat is normaal? In de TopiX podcast doet hij zijn verhaal.

#20 - Gershwin Bonevacia: “Volgens Rutte moet je normaal doen en anders weg gaan, maar ik ben geen normale Nederlander. Ik wordt niet eens binnengelaten in een club.” (S02)

‘Doe normaal of ga weg.’ Misschien herinner je je die uitspraak van premier Mark Rutte nog. Stadsdichter van Amsterdam Gershwin Bonevacia ging daar met Rutte over in gesprek. Gershwin voelt zich namelijk geen normale Nederlander. Bijvoorbeeld, als hij met zijn vrienden wilt gaan stappen, komt hij nog steeds niet binnen. Hij heeft Rutte daar mee geconfronteerd, want wat is normaal? In de TopiX podcast doet hij zijn verhaal.

#19 - Nora Akachar: "Je kunt als kind niet verantwoordelijk worden gehouden voor de keuzes die je ouders hebben gemaakt" (S02)

Deze week te gast: Nora Akachar, een van de oprichters van de bekende Facebookgroep Trauma’s van Nora. In deze groep delen mensen hun ervaringen over opgroeien tussen twee culturen. Meestal zijn de verhalen grappig, soms zitten er ook echt trauma’s tussen. Inmiddels heeft de groep meer dan 40.000 leden en is er zelfs een gelijknamige voorstelling! Nora vertelt over eigen keuzes maken, druk vanuit de gemeenschap en kritiek durven uiten op je ouders.

#19 - Nora Akachar: "Je kunt als kind niet verantwoordelijk worden gehouden voor de keuzes die je ouders hebben gemaakt" (S02)

Deze week te gast: Nora Akachar, een van de oprichters van de bekende Facebookgroep Trauma’s van Nora. In deze groep delen mensen hun ervaringen over opgroeien tussen twee culturen. Meestal zijn de verhalen grappig, soms zitten er ook echt trauma’s tussen. Inmiddels heeft de groep meer dan 40.000 leden en is er zelfs een gelijknamige voorstelling! Nora vertelt over eigen keuzes maken, druk vanuit de gemeenschap en kritiek durven uiten op je ouders.

#18 - Samya Hafsaoui wil taboes doorbreken (S02)

In de allereerste podcast van TopiX is Samya Hafsaoui te gast! Samya kun je kennen van Yung DWDD, waar ze bekende Nederlanders interviewde in Taxi Terug. Meest recentelijk presenteerde ze Na Het Nieuws, en interviewde ze artiesten als Lizzo en Billie Eilish. Samya is op dit moment een boek aan het schrijven, waarmee ze hoopt taboes te doorbreken over seks en onze perceptie van moslims.

#18 - Samya Hafsaoui wil taboes doorbreken (S02)

In de allereerste podcast van TopiX is Samya Hafsaoui te gast! Samya kun je kennen van Yung DWDD, waar ze bekende Nederlanders interviewde in Taxi Terug. Meest recentelijk presenteerde ze Na Het Nieuws, en interviewde ze artiesten als Lizzo en Billie Eilish. Samya is op dit moment een boek aan het schrijven, waarmee ze hoopt taboes te doorbreken over seks en onze perceptie van moslims.

#17 - JILLA EN AMBITIE: ‘De vervelende jongens die hier binnenkomen, gaan tien jaar later toch op een goede manier naar buiten’ (S02)

Normaalgesproken hoor je Eva of Natasja, maar vandaag doen we het ietsje anders. In de allerlaatste WorX-podcast neemt Jeansen ons mee naar de gevangenis. Hij onderzoekt hoe gedetineerden vanuit de gevangenis hulp krijgen met hun schulden en vaste lasten. Ook spreekt hij met een gedetineerde over hoe het is om vast te zitten en hoe hij zijn leven weer oppakt nadat hij vrij komt.

#17 - JILLA EN AMBITIE: ‘De vervelende jongens die hier binnenkomen, gaan tien jaar later toch op een goede manier naar buiten’ (S02)

Normaalgesproken hoor je Eva of Natasja, maar vandaag doen we het ietsje anders. In de allerlaatste WorX-podcast neemt Jeansen ons mee naar de gevangenis. Hij onderzoekt hoe gedetineerden vanuit de gevangenis hulp krijgen met hun schulden en vaste lasten. Ook spreekt hij met een gedetineerde over hoe het is om vast te zitten en hoe hij zijn leven weer oppakt nadat hij vrij komt.

#16 - JILLA EN AMBITIE: Brace:"Ook van mijn tijd in de gevangenis wist ik iets positiefs te maken". (S02)

Brace! Werd bekend met grote hits als Vraag jezelf eens af, Dilemma, Hartendief, Drijfzand, Moppie met Lange Frans en Baas B! En ga zo maar door. Maar voordat Brace meedeed aan The Voice om opnieuw door te breken, raakte zijn carrière in een dal toen hij vast kwam te zitten voor ontvoering. 'Hoe heeft hij zijn tijd in detentie beleefd? En hoe kijkt hij terug op zijn veroordeling?' Al deze vragen en nog veel meer komen voorbij in deze Podcast. Brace dus!

#16 - JILLA EN AMBITIE: Brace:"Ook van mijn tijd in de gevangenis wist ik iets positiefs te maken". (S02)

Brace! Werd bekend met grote hits als Vraag jezelf eens af, Dilemma, Hartendief, Drijfzand, Moppie met Lange Frans en Baas B! En ga zo maar door. Maar voordat Brace meedeed aan The Voice om opnieuw door te breken, raakte zijn carrière in een dal toen hij vast kwam te zitten voor ontvoering. 'Hoe heeft hij zijn tijd in detentie beleefd? En hoe kijkt hij terug op zijn veroordeling?' Al deze vragen en nog veel meer komen voorbij in deze Podcast. Brace dus!

#15 - JILLA EN AMBITIE: Minchenu: ”Ik denk dat veel mensen buiten achter figuurlijke tralies zitten” (S02)

Minchenu Maduro werkt met gedetineerden en geeft ook trainingen aan de politie. Op haar eigen manier werkt zij met zware criminelen om hen op een beter pad te krijgen. Hoe breek je door die kille buitenkant heen? Hoe boor je de mogelijkheden aan om ze te laten nadenken over een leven vol mogelijkheden? Als professional in justitie, hulpverlening, onderwijs of begeleiding van (ex)-gedetineerden werk je met mensen die niet tot de meest gemakkelijke of brave mensen van onze maatschappij behoren. In deze podcast hoor je hoe Minchenu te werk gaat! Check het hier

#15 - JILLA EN AMBITIE: Minchenu: ”Ik denk dat veel mensen buiten achter figuurlijke tralies zitten” (S02)

Minchenu Maduro werkt met gedetineerden en geeft ook trainingen aan de politie. Op haar eigen manier werkt zij met zware criminelen om hen op een beter pad te krijgen. Hoe breek je door die kille buitenkant heen? Hoe boor je de mogelijkheden aan om ze te laten nadenken over een leven vol mogelijkheden? Als professional in justitie, hulpverlening, onderwijs of begeleiding van (ex)-gedetineerden werk je met mensen die niet tot de meest gemakkelijke of brave mensen van onze maatschappij behoren. In deze podcast hoor je hoe Minchenu te werk gaat! Check het hier

#14 - JILLA EN AMBITIE: Jermain: ”Veel mensen denken dat de gevangenis een hotel is, maar dat is het echt niet” (S02)

Jermain Blankenstein wilde altijd al iets voor gedetineerden betekenen. Daarom is hij zijn blad Timeys begonnen, een magazine speciaal voor mensen in detentie. In het blad staan onder andere verhalen voor en door gevangenen, aangevuld met kooktips en de tv-gids. Hoe kom je erop? En wat voor reacties krijg je op zo’n magazine? Check zijn positieve en inspirerende verhaal hier!

#14 - JILLA EN AMBITIE: Jermain: ”Veel mensen denken dat de gevangenis een hotel is, maar dat is het echt niet” (S02)

Jermain Blankenstein wilde altijd al iets voor gedetineerden betekenen. Daarom is hij zijn blad Timeys begonnen, een magazine speciaal voor mensen in detentie. In het blad staan onder andere verhalen voor en door gevangenen, aangevuld met kooktips en de tv-gids. Hoe kom je erop? En wat voor reacties krijg je op zo’n magazine? Check zijn positieve en inspirerende verhaal hier!

#13 - 'JILLA EN AMBITIE': Moses Akatugba "De dag dat ik vrij kwam is mijn mooiste herinnering ooit". (S02)

Hoe is het om vast te zitten? Of hoe is het om in een gevangenis te werken? Deze hele maand hoor je in de WorX podcast bijzondere mensen die allemaal wel iets te maken hebben met jilla en ambitie. De Nigeriaanse Moses was 15 toen hij onterecht vast kwam te zitten voor een overval waar hij niks mee te maken had. Ongeveer de helft van zijn leven zat hij onder vreselijke omstandigheden vast in Nigeria. Hij is zwaar gemarteld om een bekentenis af te leggen. Na vele jaren kwam 'Amnesty International' in actie om hem vrij te krijgen. Dat lukte! En nu? Nu bouwt Moses zijn leven weer op. Zijn verhaal en hoe hij het allemaal heeft vol kunnen houden, check je hier!

#13 - 'JILLA EN AMBITIE': Moses Akatugba "De dag dat ik vrij kwam is mijn mooiste herinnering ooit". (S02)

Hoe is het om vast te zitten? Of hoe is het om in een gevangenis te werken? Deze hele maand hoor je in de WorX podcast bijzondere mensen die allemaal wel iets te maken hebben met jilla en ambitie. De Nigeriaanse Moses was 15 toen hij onterecht vast kwam te zitten voor een overval waar hij niks mee te maken had. Ongeveer de helft van zijn leven zat hij onder vreselijke omstandigheden vast in Nigeria. Hij is zwaar gemarteld om een bekentenis af te leggen. Na vele jaren kwam 'Amnesty International' in actie om hem vrij te krijgen. Dat lukte! En nu? Nu bouwt Moses zijn leven weer op. Zijn verhaal en hoe hij het allemaal heeft vol kunnen houden, check je hier!

#12 - ‘GELOOF IN JE WERK’: Handlezer, Professor Drabb ”Ik zeg alles wat ik aanvoel, ik hou me niet in” (S02)

In de maand november spreken Eva en Natasja met inspirerende mensen die in hun werk ook bezig zijn met geloof! Hoe is het om je spirituele pad terug te laten komen in je dagelijkse werk? En wat betekent succes als je misschien niet perse kijkt naar wat je verdient? In de vierde aflevering van deze maand spreekt Natasja met Professor Drabb! Want wie is toch die handlezer bij ons eigen ‘7/11’? En hoe leest hij nou eigenlijk handen via de radio? Plus, waar ligt de grens tussen handlezen en entertainen? De professor praat je bij!

#12 - ‘GELOOF IN JE WERK’: Handlezer, Professor Drabb ”Ik zeg alles wat ik aanvoel, ik hou me niet in” (S02)

In de maand november spreken Eva en Natasja met inspirerende mensen die in hun werk ook bezig zijn met geloof! Hoe is het om je spirituele pad terug te laten komen in je dagelijkse werk? En wat betekent succes als je misschien niet perse kijkt naar wat je verdient? In de vierde aflevering van deze maand spreekt Natasja met Professor Drabb! Want wie is toch die handlezer bij ons eigen ‘7/11’? En hoe leest hij nou eigenlijk handen via de radio? Plus, waar ligt de grens tussen handlezen en entertainen? De professor praat je bij!

#11 - ‘GELOOF IN JE WERK’: Programmamaker, Sanae Orchi: ”Ik had alles wat ik wilde, maar ik was niet gelukkig” (S02)

In de maand november spreken Eva en Natasja met inspirerende mensen die in hun werk ook bezig zijn met geloof! Hoe is het om je spirituele pad terug te laten komen in je dagelijkse werk? En wat betekent succes als je misschien niet perse kijkt naar wat je verdient? In de derde aflevering van deze maand spreekt Natasja met Sanae Orchi! Zij is ondernemer, maar ook programmamaker en maakte een programma waarin zij op zoek ging naar zichzelf. Waar sta ik, wat ben ik en hoe groei ik? En hoe laat je die vragen ook terugkomen komen in je werk? Sanae zit beter in haar vel dan ooit en geeft je tips die haar op weg hebben geholpen. Check haar verhaal hier.

#11 - ‘GELOOF IN JE WERK’: Programmamaker, Sanae Orchi: ”Ik had alles wat ik wilde, maar ik was niet gelukkig” (S02)

In de maand november spreken Eva en Natasja met inspirerende mensen die in hun werk ook bezig zijn met geloof! Hoe is het om je spirituele pad terug te laten komen in je dagelijkse werk? En wat betekent succes als je misschien niet perse kijkt naar wat je verdient? In de derde aflevering van deze maand spreekt Natasja met Sanae Orchi! Zij is ondernemer, maar ook programmamaker en maakte een programma waarin zij op zoek ging naar zichzelf. Waar sta ik, wat ben ik en hoe groei ik? En hoe laat je die vragen ook terugkomen komen in je werk? Sanae zit beter in haar vel dan ooit en geeft je tips die haar op weg hebben geholpen. Check haar verhaal hier.

#10 - ‘GELOOF IN JE WERK’: 'Moslim influencer', Mohamed Abdulahi : ”Als jouw religie echt onderdeel is van wie jij bent als persoon, hoef je nooit een masker op te zetten. Dan ben je in alles jezelf” (S02)

In de maand november spreken Eva en Natasja met inspirerende mensen die in hun werk ook bezig zijn met geloof! Hoe is het om je spirituele pad terug te laten komen in je dagelijkse werk? En wat betekent succes als je misschien niet perse kijkt naar wat je verdient? In de tweede aflevering van deze maand spreekt Eva met Mohamed Abulahi! Je kunt hem al kennen van het tv-programma ‘Moslims zoals wij’, hij is heel actief op Instagram onder de naam Mohamedsmening. Wat in ieder geval duidelijk is, in alles wat hij doet speelt zijn religie een rol. Waarom is dat zo belangrijk voor hem? En hoe zorg je ervoor dat je geloof ook daadwerkelijk terug komt in je werk? Check zijn verhaal hier.

#10 - ‘GELOOF IN JE WERK’: 'Moslim influencer', Mohamed Abdulahi : ”Als jouw religie echt onderdeel is van wie jij bent als persoon, hoef je nooit een masker op te zetten. Dan ben je in alles jezelf” (S02)

In de maand november spreken Eva en Natasja met inspirerende mensen die in hun werk ook bezig zijn met geloof! Hoe is het om je spirituele pad terug te laten komen in je dagelijkse werk? En wat betekent succes als je misschien niet perse kijkt naar wat je verdient? In de tweede aflevering van deze maand spreekt Eva met Mohamed Abulahi! Je kunt hem al kennen van het tv-programma ‘Moslims zoals wij’, hij is heel actief op Instagram onder de naam Mohamedsmening. Wat in ieder geval duidelijk is, in alles wat hij doet speelt zijn religie een rol. Waarom is dat zo belangrijk voor hem? En hoe zorg je ervoor dat je geloof ook daadwerkelijk terug komt in je werk? Check zijn verhaal hier.

#9 - ‘GELOOF IN JE WERK’: Christelijke rapper, IJsbreker: ”Ik hoop juist dat ik niet christenen ook bereik met muziek” (S02)

In de maand november spreken Eva en Natasja met inspirerende mensen die in hun werk ook bezig zijn met geloof! Hoe is het om je spirituele pad terug te laten komen in je dagelijkse werk? En wat betekent succes als je misschien niet perse kijkt naar wat je verdient? In de eerste aflevering van deze maand spreekt Eva met IJsbreker! Hij is een christelijke rapper en werkt daarnaast met dak en thuislozen. Wat is nou het verschil tussen christelijke hiphop en gewone hiphop? En hoe zorg je ervoor dat je geloof ook daadwerkelijk terug komt in je werk? Check zijn verhaal hier.

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Akwasi legt kritiek naast zich neer: 'Niets mis met mij, wél met Nederland'

  • Kim en Kanye delen hartverwarmende beelden van hun vakantie

  • 'Ik kan de stinkende scheetjes van mijn vriendin niet verdragen'

  • Nieuwe warmterecord: 'Het was nog nooit zó warm op 8 augustus'