FunX TopiX

#39 - "Seks zonder instemming is gewoon verkrachting, klaar" Kelly Tijhuis - Over seksueel overschrijdend gedrag en de wet! (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. FunX TopiXchevron right
  3. #39 - "Seks zonder instemming is gewoon verkrachting, klaar" Kelly Tijhuis - Over seksueel overschrijdend gedrag en de wet! (S02)

zo 5 juli 2020

Kelly Tijhuis is lid van het feministisch platform ’De Bovengrondse’ en student Culturele antropologie. Onlangs hielp ze mee met de campagne Let’s Talk about Yes van Amnesty International. Deze campagne moet ervoor zorgen dat het gesprek over seks met instemming wordt aangewakkerd. En ook dat de wetswijzeging in de verkrachtingswet wel goed wordt doorgevoerd. Zoals het er nu uitziet, wordt seks zonder instemming namelijk lager bestraft dan seks met aanwijsbare dwang en daar is Kelly het niet mee eens!

Uit onderzoek blijkt namelijk dat een op de vijf mannen tussen 16 en 35 jaar vindt dat het een verzachtende omstandigheid voor verkrachting kan zijn als een vrouw zich niet uitdrukkelijk verdedigt of niet duidelijk 'nee' zegt tegen seks. Check de hele podcast hier!