FunX TopiX

#52 - "De onderdrukking van de Oeigoeren speelt al sinds 1949" Mirali Seley, - Over de Chinese onderdrukking van de Oeigoeren (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. FunX TopiXchevron right
  3. #52 - "De onderdrukking van de Oeigoeren speelt al sinds 1949" Mirali Seley, - Over de Chinese onderdrukking van de Oeigoeren (S02)

zo 27 september 2020

Mirali Seley vluchtte samen met zijn ouders vanuit China naar Nederland. Hij was toen pas 6 jaar oud. Samen met zijn gezin verlieten zij hun woonomgeving, omdat ze Oeigoeren zijn en je in China dan niet veilig bent.

Zoals je misschien wel hebt gelezen of gehoord, worden minderheden zoals de Oeigoeren in zogenoemde interneringskampen geplaatst waar zij uitgebuit, mishandelt, verkracht en vermoord worden. Op dit moment zijn er volgens de laatste berichten inmiddels 380 kampen te vinden in de regio Xinjiang, ook wel Oost-Turkestan.

Mirali zet zich in om meer awareness te creëren voor de situatie waar de Oeigoeren(en andere minderheden) nu in leven. Hij vertelt zijn verhaal, maar ook bespreken we waarom de rest van de wereld zo weinig lijkt te doen en wat jij eventueel wél kan doen om te helpen. Check het hier!