Music

Goed nieuws: Ice Cube, The Game en D12 komen naar Nederland

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Goed nieuws: Ice Cube, The Game en D12 komen naar Nederland

De 50ste verjaardag van hiphop wordt aan het einde van het jaar goed afgesloten. Op 3 december staan namelijk Ice Cube, The Game, D12 en de Nederlandse groep Boyz In De Hood in de Ziggo Dome.

Ice Cube en The Game

Als hiphopliefhebber kun je je geen beter einde van het jaar wensen: Ice Cube, The Game, de rapgroep D12 en Nederlands eigen Boyz In De Hood komen namelijk een geweldige show weggeven in de Ziggo Dome. Naast het zien van de iconische Amerikaanse rappers, kun je dus ook genieten van Adje, Hef en Crooks, die als trio bekendstaan onder de naam Boyz In De Hood.

Deze optredens, die zullen plaatsvinden op 3 december, maakt deel uit van Ice Cube, The Game en Cypress Hills Europese tour. Je maakt nog kans om erbij te zijn, want de kaartverkoop gaat vrijdagochtend om 10:00 van start.

Reacties

Op Facebook wordt er enthousiast gereageerd op het nieuws. Zo taggen mensen elkaar volop en zijn er reacties zoals: "Hier moeten we ook heen gaan. Echt dik, man. Hef en Adje komen ook", "Gaan we?" en "OMG!".

Hoe is hiphop ontstaan?

Hiphop viert in 2023 zijn vijftigste verjaardag. Op 11 augustus 1973 besloten Cindy Campbell en Clive Campbell, beter bekend als Kool Herc, een Back To School Party te geven in The Bronx in New York City. Op dat feest bracht Kool Herc voor het eerst zijn breakbeats ten gehore waarbij hij de drumsolo's van twee van dezelfde platen aan elkaar mixte om een eindeloos ritmisch nummer te creëren. De muziek viel zo goed in de smaak dat Kool Herc block party's (buurtfeesten) begon te organiseren, waarop hij hiphop aan een groter publiek introduceerde. Sindsdien nam de invloed van hiphop in rap tempo toe en is het genre uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke muziekstromingen ooit.

Ster advertentie
Ster advertentie