Music

Ice Cube kondigt eerste soloalbum 'Man Down' in vijf jaar

foto: AFP - Angela Weiss
  1. Newschevron right
  2. Ice Cube kondigt eerste soloalbum 'Man Down' in vijf jaar

Riemen vast, want Ice Cube, oftewel de vader van de gangsterrap dropt binnenkort zijn nieuwe soloalbum na vijf lange jaren. Dit is zijn eerste solo LP sinds Everythang’s Corrupt uit 2018.

Nieuw album

Tijdens een gesprek met Chuck D's RAPstation onthulde Ice Cube dat hij de laatste hand legt aan zijn gloednieuwe album en dat het binnenkort wordt uitgebracht. "Ik hoop dat ik het album in de komende weken af kan maken en het dan op de markt kan brengen", zegt de It Was A Good Day-rapper. Hij voegt eraan toe dat hij met veel plezier aan het album heeft gewerkt. "Ik vind het geweldig wat ik aan het doen ben. De naam van de plaat is 'Man Down' en, weet je, het is een vrij goede plaat. Ik vind het leuk. Het is dope."

Man Down

O'Shea Jackson, hoe de rapper eigenlijk heet, heeft ook van de gelegenheid gebruikgemaakt om te reflecteren op zijn carrière. Ice Cube vertelt hoe zijn werk hem heeft gevormd tot de persoon die hij nu is. "Het is echt een zegen. Ten eerste heb ik mezelf beloofd, toen ik in deze industrie begon, dat ik niet zou toestaan dat het zou veranderen wie ik als persoon ben. Dus ik was altijd bereid om de dingen te laten gebeuren zoals ze zouden gebeuren, zonder me zorgen te maken over 'als ik dit doe, is mijn carrière dan voorbij?' of 'als ik dit doe, zal dit dan gebeuren?'", zegt hij.

Ice Cube

Ice Cube heeft in de loop van zijn carrière tien studioalbums uitgebracht, waaronder zijn succesvolle debuutalbum Amerikkka's Most Wanted uit 1990 met productie van Sir Jinx en The Bomb Squad, tot The Predator uit 1992 en I Am The West uit 2010. Zijn werk strekt zich uit over tientallen jaren, wat hem een steunpilaar in de hiphopcultuur maakt. Ice Cube wordt ook niet voor niets "de vader van de gangstarrap" genoemd. Terwijl de rest van de wereld het 50-jarig bestaan van hiphop viert, uit de artiest zijn dankbaarheid naar de cultuur. Hij zegt: "Bedankt dat je puur en echt bent. En bedankt dat je ons hebt geholpen industrieën te creëren waarin we onze families kunnen onderhouden."

Ster advertentie
Ster advertentie