Sport

Luis Rubiales reageert op schorsing voor drie jaar: "De waarheid moet aan het licht komen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Luis Rubiales reageert op schorsing voor drie jaar: "De waarheid moet aan het licht komen"

De FIFA heeft vandaag het nieuws gebracht dat de voormalig Spaanse bondsvoorzitter Luis Rubiales drie jaar lang geschorst is. Tijdens de prijsuitreiking van het WK vrouwenvoetbal gaf hij namelijk, zonder enige toestemming, een kus aan voetbalster Jennifer Hermoso. Rubiales heeft in een verklaring laten weten dat hij hier in beroep tegengaat.

Drie jaar lang geschorst

Vandaag bracht de FIFA een verklaring naar buiten, waarin ze lieten weten dat Luis Rubiales op de hoogte is gesteld dat hij drie jaar lang geschorst is. "Hij heeft tien dagen de tijd om een gemotiveerde beslissing aan te vragen. Tegen die beslissing kan mogelijk beroep worden aangetekend bij de FIFA-beroepscommissie", is te lezen in de verklaring. De driejarige schorsing betekent ook dat Rubiales in deze periode geen werkzaamheden bij een organisatie binnen het voetbal mag uitvoeren.

Rubiales is het compleet oneens met het besluit en heeft in een eigen verklaring laten weten dat hij hiertegen in beroep gaat. "Ik zal deze zaak tot de hoogste rechtbank voeren om te zorgen dat er gerechtigheid is en dat de waarheid aan het licht komt."

Kus zonder toestemming

Rubiales gaf voetbalster Jennifer Hermoso zonder toestemming een kus op haar lippen, nadat haar team het WK vrouwenvoetbal had gewonnen in augustus. De voormalige voorzitter bood, na de wereldwijde commotie, zijn excuses aan en moest aftreden van zijn positie. Hoewel hij dit eerst weigerde, vertrok hij vorige maand toch. Op dit moment loopt er nog een onderzoek naar Rubiales.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie