Artiest

Destiny's Child

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Destiny's Child
R&B-groep die eind jaren '90 begint met het scoren van hits (o.a. 'No No No', 'Bills Bills Bills' en 'Independent Women') aan de lopende band. De drie zangeressen gaan uieindelijk ieder solo. Beyoncé zingt de titeltrack van de Austin Powers-film Goldmember en scoort een gigantische hit met 'Crazy In Love'. Kelly haalt in duet met Nelly de top van de Mega Top 100 ('Dilemma').

Independent Women

Met een vader/oom die een eigen platenlabel heeft, heb je makkelijk praten wellicht: In 1990 wordt Destiny's Child opgericht door Matthew Knowles, de manager van Music World (een klein platenlabel). Hij is de vader van Beyoncé Knowles en de oom van Kelly Rowland. LaTavia Roberson en LeToya Luckett maken het kwartet compleet. Door een opmerkelijk goed optreden in de Star Search talentenjacht, een populair Amerikaans televisieprogramma, worden de dames al snel redelijk populair.

Texas

Het uit Houston, Texas komende Destiny's Child komt begin 1998 met hun eerste wapenfeit: 'No No No'. De door Wyclef Jean tot uptempo song geremixte ballad haalt de Top 3 in Nederland. Ook in de rest van de wereld haalt de single de Top 40s. In dat zelfde jaar wordt de groep gevraagd een nummer te schrijven voor de soundtrack van de film Men In Black. Dit wordt 'Killing Time'. Een mooie tijd breekt aan, en de successingles volgden elkaar snel op.

Get On The Bus, Bills Bills Bills, Bug A Boo...

In de clip van S'ay My Name' en 'Jumpin Jumpin' zijn twee nieuwe leden te zien. Het zijn de 18 jarige Farrah Franklin en de 19 jarige Michelle Williams. Ze volgen LaTavia Roberson en LeToya Luckett op die beiden uit de groep zijn gezet. Wanneer 'Independent Women Part 1' (voor de film Charlie's Angels) op single verschijnt is Destiny's Child een trio. Farah Franklin is na 5 maanden al opgestapt. De single wordt echter een megasucces en de populariteit van Destiny's Child is nog nooit zo groot geweest. In 2001 verschijnt Survivior.

Hierop zijn 'Independent Women', 'Bootylicous', 'Emotion' en de gelijknamige single terug te vinden. Alle singles halen met gemak de Top 10. In 2002 en 2003 gaan de dames solo. Michelle brengt een gospel album uit: Heart To Yours. Kelly haalt o.a. in duet met Nelly de top van de Mega Top 100 ('Dilemma'). Maar het succesvolst is Beyoncé, die met haar album Dangerously In Love een succesvol solo album aflevert dat vele malen platina wordt over de hele wereld. 'Crazy In Love' klimt tot nummer 2 in de Mega Top 50.

In 2003 wint de zangeres 5 Grammy's. In 2004 staan de statistieken van Destiny's Child op meer dan 40 miljoen verkochte albums wereldwijd, en als je de soloverkopen meeneemt op 50 miljoen. Ze hebben 31 gouden, platina en multi-platina platen behaald sinds hun start in november 1997. 

Ondanks vele geruchten dat Destiny's Child uit elkaar zou liggen door het solosucces van vooral Beyoncé, komt in 2004 een nieuw album uit: Destiny Fulfilled. Het bevat opnieuw een mix van pop en R&B, eerste single 'Lose My Breath' verschijnt in september 2004.

De groep houdt het niet lang vol, na een jaar besluiten de dames er definitief mee te stoppen.

Comeback!

2013 lijkt het jaar te worden waaarin de groep terugkomt, er is zelfs een single uitgebracht met de titel 'Nuclear'. Daarna wordt de toekomst van Destiny's Child wederom onduidelijk.