Artiest

Mr. Probz

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Mr. Probz
Dennis Princewell Stehr is een Nederlander van Deense en Antilliaanse afkomst en kent vele namen en evenzoveel disciplines. Propaganda is bijvoorbeeld een alias dat hij gebruikt heeft, maar Mr. Probz is de naam waar hij vooral mee naar buiten treedt.

Naast rappen in het Engels en Nederlands zingt en acteert hij ook, waaronder in de film Bolletjes Blues. Bekendheid geniet hij door samenwerkingen met Kleine Viezerik op de track 'Meisje Luister' en met The Opposites op 'Sukkel Voor de Liefde'. 

Soloalbum

Mr. Probz brengt in september 2013 zijn eerste soloalbum The Treatment uit. Het album is gratis te downloaden via SoundCloud.

'Waves'

De Nederlanse zanger en rapper breekt in 2013 bij het grote publiek door met zijn single 'Waves'. De track eindigt in Nederland op nummer 7 in het jaaroverzicht van de Mega Top 50. Maar Mr. Probz kijkt verder dan de grens, want hij brengt 'Waves' ook uit in Amerika. "Daar is een heel traject voor uitgestippeld." Ook onze Oosterburen vallen voor het geluid van Mr. Probz en de artiest treedt dan ook regelmatig op in Duitsland.

Er is meer succes in 2014: Mr. Probz wint dat jaar twee 3FM Awards: die voor Beste Single en de Schaal van Rigter.

'Nothing Really Matters'

De single 'Nothing Really Matters' komt in september 2014 uit. Onder meer zanger Akon werkt mee aan het nummer. “Het is een ode aan de vrouw. Dat kan je moeder, zus of vriendin zijn, dat maakt in principe niet uit", vertelt Mr. Probz aan 3voor12. Het nummer, dat ook de soundtrack is van de film Gooische Vrouwen 2, staat wekenlang op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten.