Entertainment

Mr. Probz sleept platenlabel Sony voor de rechter: 'Nog recht op €10 miljoen'

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Mr. Probz sleept platenlabel Sony voor de rechter: 'Nog recht op €10 miljoen'

Mr. Probz sleept platenmaatschappij Sony Music Entertainment (SME) voor de tweede keer voor de rechter, omdat hij nog miljoenen euro's van het bedrijf zou moeten krijgen. Volgens de artiest en producer heeft Sony jarenlang royalties achtergehouden, oftewel de vergoedingen voor het gebruiken van zijn muziek. Mr. Probz zou naar eigen zeggen nog recht hebben op zeker tien miljoen euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Bedrog en misleiding'

Dennis Stehr, zoals Mr. Probz echt heet, spande in 2020 al samen met zijn bedrijf Left Lane Recordings een succesvolle rechtszaak aan tegen Sony, omdat de platenmaatschappij hem te weinig inzage gaf in de cijfers. Daardoor had hij geen goed beeld van de bedragen waar hij en het bedrijf recht op hadden.

Er is nu door een accountantskantoor onderzoek gedaan naar hoe SME te werk is gegaan. Daaruit is gebleken dat Sony zich niet aan de afspraken omtrent de boekhouding heeft gehouden. Er zou niet kunnen worden aangetoond dat alle royalties zijn uitbetaald en die intentie zou er ook niet zijn geweest. "Bedrog en misleiding", aldus het kantoor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Niet de enige'

Mr. Probz zegt dat hij vanaf het begin van de samenwerking niet genoeg uitbetaald heeft gekregen. "En ik vermoed dat ik niet de enige ben." Daarom stapt hij nu naar de rechter. Op Instagram maakt hij duidelijk klaar te zijn voor de strijd: hij post een foto van bestek en een bord met daarop gele dossiermappen bestemd voor de juridische afdeling van Sony Music.

In een persbericht zegt Mr. Probz dat deze zaak ook belangrijk is voor andere artiesten. "Wanneer er een conflict is, voelen artiesten zich snel geïntimideerd door deze platenmaatschappijen. Ze hebben meestal niet de middelen om het op te nemen tegen deze reuzen in de muziekindustrie, van wie zij bovendien financieel afhankelijk zijn."

Sony heeft tot nu toe ontkend en geeft zolang de rechtszaak loopt geen commentaar.

Ster advertentie
Ster advertentie