Up 2 Date

Demonstranten voor hoofdkantoor Sony: 'R. Kelly moet weg!'

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Demonstranten voor hoofdkantoor Sony: 'R. Kelly moet weg!'

De commotie rondom R. Kelly wordt met de dag heftiger. Billboard meldt woensdag dat een grote groep demonstranten zich verzameld hebben voor het hoofdkantoor van Sony en RCA in New York met maar één doel: Sony en RCA moeten R. Kelly lozen.

ontslaan

De demonstranten vinden dat Sony en RCA de zanger per direct moeten ontslaan en de contracten met de zanger die nog lopen ongeldig moeten maken, nu de zanger onder andere wordt beschuldigd van seksueel misbruik, kinderpornografie en het gevangen houden van meerdere vrouwen. In totaal hebben de actievoerders 217.394 handtekeningen meegenomen om hun standpunt te versterken.

Speech

De actie is opgezet door meerdere actiegroepen, waaronder #MuteRKelly, Black Women's Blueprint, Color of Change en Girls for Gender Equity. De groep actievoerders heeft ook een award voor Sony/RCA meegenomen: de Record Label of Shame-Award. Organisator Jade Magnus Ogunnaike, die bij Color of Change hoort, legt in een speech uit waarom ze bij het gebouw protesteren.

"R. Kelly heeft niet in zijn eentje gehandeld. Hij werd gesteund door individuen, managers, mensen die hem gedurende 25 jaar lang jonge, donkere meisjes zagen misbruiken en mishandelen. Hij werd geholpen door Sony/RCA", aldus Jade.

"Ze wisten dat hij illegaal met de minderjarige Aaliyah was getrouwd. Ze wisten dat hij jonge meisjes van 13, 14, 15 jaar 'onder zijn hoede nam' en meenam naar zijn studio. Ze wisten het. En ze waren er oké mee."

Kesha

Jade verwees in haar speech ook naar het besluit van Sony om Dr. Luke's contract niet te verlengen, nadat zangeres Kesha hem openlijk beschuldigde van seksueel misbruik. Ook toen zetten fans de platenmaatschappij onder druk om hem te lozen.

"Waarom krijgen jonge, donkere meisje en vrouwen niet dezelfde behandeling?"

geen officieel statement

Tot nu toe hebben Sony en RCA nog geen officieel statement naar buiten gebracht wat betreft de beschuldigingen aan het adres van R. Kelly en zijn status bij het platenlabel. Wel kwam naar buiten dat Sony op dit moment weigert om nieuwe muziek van R. Kelly te betalen of uit te brengen. Er wordt tevens gemeld dat Sony aan het kijken is naar mogelijkheden om het contract van R. Kelly te laten ontbinden.

Ster advertentie
Ster advertentie