Up 2 Date

Petitie gestart om R. Kelly's optreden in Amsterdam tegen te houden

foto: YouTube: RKellyTV
  1. Newschevron right
  2. Petitie gestart om R. Kelly's optreden in Amsterdam tegen te houden

Er is een petitie gestart om R. Kelly's optreden in Amsterdam tegen te houden. Onlangs maakte de omstreden R&B-zanger bekend dat hij op 20 april optreedt in The Box. Maar de Nederlandse Amanda vindt het belachelijk dat iemand, die jarenlang jonge dames seksueel heeft misbruikt, nog steeds een podium krijgt. Met de door haar gestarte actie, hoopt ze dat te kunnen voorkomen. Inmiddels hebben bijna 700 mensen de petitie getekend.

De beschrijving van de petitie luidt als volgt: "Deze artiest heeft vele jonge dames seksueel misbruikt, verkracht en als seksslavinnen gebruikt voor zijn eigen genot. Veel mensen willen niet dat deze man optreedt."

surviving r. kelly

Al jarenlang is bekend dat de 52-jarige zanger ongepast seksueel gedrag vertoont. Toch is er nooit zoveel aandacht voor geweest sinds de documentaire Surviving R. Kelly vorige week is uitgebracht. De makers van de zesdelige docu spraken ruim 50 mensen uit R. Kelly's omgeving, die over hun ervaringen vertellen rondom R. Kelly's machtsmisbruik, seksueel misbruik en seks met minderjarigen. Na drie afleveringen is de staat Georgia een strafrechtelijk onderzoek naar hem gestart.

#Muterkelly

In Amerika is er al langer een movement die R. Kelly het liefst achter slot en grendel ziet. De organisatie MuteRKelly streeft niet alleen naar een gevangenisstraf voor de zanger, maar ook naar het beëindigen van zijn carrière.

Ster advertentie
Ster advertentie