Entertainment

Sony Music zet samenwerking met Lil Kleine stop

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sony Music zet samenwerking met Lil Kleine stop

Sony Music heeft de samenwerking met Lil Kleine stopgezet. Dat heeft de platenmaatschappij laten weten via een kort statement op social media. "Dit conflicteert ernstig met de waarden van ons bedrijf", schrijven ze, verwijzend naar de videobeelden waarop te zien is hoe de rapper zijn verloofde Jaimie Vaes mishandelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Werkrelatie stopgezet

"Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media", klinkt het in het bericht. "Sony Music Entertainment Nederland en Sony Music Publishing Nederland hebben besloten om onze werkrelatie met Lil Kleine stop te zetten."

Andere bedrijven

Eerder werd bekend dat ook drankmerk Fiorito niet langer samenwerkt met Lil Kleine. Daarnaast zijn alle nummers van de rapper uit redactionele playlists op Spotify verwijderd en is zijn wassenbeeld uit Madame Tuassauds gehaald.

Top Notch

Van Top Notch is nog geen statement verschenen, maar directeur Vincent Patty heeft in het NRC laten weten dat het label is gestopt met het promoten van Lil Kleine. "We zijn met alles gestopt rondom Lil Kleine op TikTok, Instagram, YouTube en Twitter. Omdat, vooropgesteld, wij er ook heel erg van schrikken dat dit gebeurt. Dan wil je niet diezelfde artiest promoten."

'Verantwoordelijkheid nemen'

Lil Kleine liet vorig jaar september weten weg te gaan bij Top Notch en een nieuw contract bij Sony te tekenen. Zijn laatste album Ibiza Stories, waarop hij onder andere rapt over zijn relatie met Jaimie en een eerder incident op Ibiza, kwam nog wel bij Top Notch uit. "We hadden een deal – ik kon wettelijk niet besluiten zijn werk niet uit te brengen. Maar hij zit niet meer bij ons en dat is om een reden. Er zijn veel mensen hier blij dat hij niet meer op ons label zit", aldus Vincent Patty.

Verder zei de Top Notch-directeur in het interview in de toekomst sneller als label te willen reageren wanneer artiesten in opspraak raken. "Ik begrijp de oproep dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen; die urgentie voelen we ook. Ik durf te beloven dat we dat komende jaren beter gaan doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gearresteerd

Lil Kleine werd vorige week zondag gearresteerd nadat er via het juicekanaal Life Of Yvonne beelden uitlekten waarop te zien is dat hij Jaimie aan haar haren uit een auto trekt en verder mishandelt. Het OM verdenkt hem van een poging tot zware mishandeling en/of mishandeling. Volgens zijn advocaat Nienke Hoogervorst heeft Jaimie geen aangifte gedaan.

Afgelopen woensdag werd de artiest na drie nachten cel vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Het Openbaar Ministerie (OM) liet weten tegen dat besluit in hoger beroep te gaan, omdat er genoeg ernstige bezwaren zouden zijn om hem nog veertien dagen langer vast te houden.

Ster advertentie
Ster advertentie