Artiest

Kelly Rowland

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Kelly Rowland
Destiny's Child zangeres die het eind 2002 ook solo probeert. Kelly Rowland scoort samen met Nelly een nummer 1-hit met 'Dilemma'. 'Stole' verschijnt januari 2003 op single en wordt een Top 10-hit. Na het einde van Destiny's Child in 2005 gaat Rowland helemaal solo met een eigen sound. In 2008 komt 'Work' uit. Het is de eerste single van haar derde album.

Destiny's Child

Rowland is na Beyoncé het langste bij de band. Destiny's Child wordt bekend met hits als 'Bug a Boo', 'Survivor' en 'Bootylicious'.

'Dilemma'

In 2002 gaat Destiny's Child tijdelijk uit elkaar en gaan de leden hun eigen weg. Kelly Rowland neemt het album Simply Deep op en scoort met Nelly een nummer 1-hit, 'Dilemma'.

Eigen sound

Kelly Rowland slaat solo muzikaal een andere richting in dan bij Destiny's Child. Zelf zegt ze daarover: "Ik denk ik niet dat mensen wisten dat ik altijd van rockmuziek heb gehouden. Toen ik voor het eerst in de studio kwam, vertelde ik de producers dat ik op zoek was naar een mix van Sade en scherpe rock. Ze keken me aan of ik gek was."

Ms. Kelly

In 2005 gaat de band definitief uit elkaar. Kelly is degene die het nieuws aan 16.000 fans verteld tijdens een concert in Barcelona. De zangeres neemt een tweede album op, Ms. Kelly. In 2008 komt ze met een re-release van het album onder de naam Ms. Kelly: Diva Deluxe. Het origineel is flink onder handen genomen, met een aantal nieuwe nummers en remixen. De Europese radioversie van ‘Work’ is een remix van de Engelse producers Freemasons.

When Love Takes Over

Het gaat goed met Kelly's solocarrière. In 2009 scoort de zangeres hits met 'Breathe Gentle' (ft. Tiziano Ferro) en 'When Love Takes Over' (ft. David Guetta). Een jaar later brengt ze opnieuw succesvol een single uit met David Guetta: 'Commander'. 

Het jaar 2014 staat voor Kelly in het teken van de liefde. Dat jaar trouwt ze met haar manager Tim Witherspoon. Samen krijgen ze datzelfde jaar ook een zoon: Titan.