Artiest

Jairzinho

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Jairzinho
Jairzinho, de man met mooie lange dreadlocks die vooral bekend is van zijn hit 'Laat Niet Los' met Jonna Fraser.

Jairzinho Winter-Walden is geboren in het jaar 1990 in Paramaribo en groeide op in Rotterdam. Tijdens zijn jeugd acteerde hij. Vanaf 2006 speelde hij rollen voor het Ro Theater, Rot.Jong, Rotterdams Lef, het ALBA theaterhuis en een maal in Onderweg naar Morgen.

In 2009 richtte hij met zijn broer Luciano het muzieklabel Rotterdam Airlines Music Group (RAMG) op.[2] Daarnaast rapt hij. Hij nam onder meer de videoclip Flexin (2010) op met de voetballer Memphis Depay[3] en verder nog Superfly (2011) met de Amerikaanse hiphop-groep Rich Kidz. Hierna was het enkele jaren rustig rondom hem.

Verschillende rappers sloten zich bij hun label aan. Het duurde echter tot de aansluiting van Sevn Alias rond het begin van 2015 voordat het label zich definitief vestigde. Dit werd ook nog eens bevestigd met het uitkomen van het album Gate 16 in 2016 waarop aangesloten artiesten rappen. Het succes trok een aantal nieuwe rappers naar het label.[4][5]

Sinds RAMG in de lift zit, brengt ook Jairzinho nieuw materiaal uit als rapper. Als voorheen, rapt hij vooral veel samen met andere artiesten van zijn label, zoals in de hit Gass van Sevn Alias en Laat niet los waar Jonna Fraser aan meewerkte.