Artiest

Skrillex

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Skrillex
Skrillex, oftewel Sonny Moore, is een Amerikaanse producer die stijlen als electro, house en dubstep met elkaar mixt. Hij start zijn carrièrre in 2004 als frontman van From First To Last, maar besluit in 2006 solo te gaan. Zijn eerste EP My Name Is Skrillex als Skrillex verschijnt in 2010. Een aantal maanden later verschijnt zijn tweede EP Scary Monsters And Nice Sprites.

Skrillex is een producer uit Los Angeles dat zich zeker niet aan een bepaald genre houdt. Vanuit zijn experimentele en breed georiënteerde geest mixt hij genres als electro, house en dubstep.

Begin carrière

Sonny Moore begint in 2004 zijn carrière als frontman van From First To Last, een post hardcoreband. Twee jaar later besluit hij de band te verlaten om zich op zijn solocarièrre te richten. Onder de naam Sonny Moore brengt hij in 2009 zijn eerste solowerk uit, de EP Gypsyhook EP.

My Name Is Skrillex

Sonny tourt sinds 2008 regelmatig als Skrillex en besluit onder deze naam in 2010 zijn eerste EP My Name Is Skrillex als gratis download aan te bieden. Binnen een aantal maanden is deze EP duizenden keren gedownload.

Scary Monsters And Nice Sprites

Een aantal maanden na zijn eerste EP als Skrillex verschijnt zijn tweede EP. Hierop staat een veelzijdig repertoir van post-trance melodieën via electro-bass tot electro-dubstep. Deze EP brengt hij uit onder Big Beat Records in samenwerking met het label van Deadmau5, Mau5trap. Met Deadmau5 heeft Skrillex dan uitgebreid getourd.

Remixer van grote artiesten

Naast zijn eigen werk, heeft Skrillex ook remixen gemaakt van artiesten als Black Eyed Peas en Lady Gaga.