Naar homepage
FunX Amsterdam

Je kan straks met een nachttrein van Amsterdam naar Praag reizen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Je kan straks met een nachttrein van Amsterdam naar Praag reizen

Op vakantie gaan is voorlopig nog niet echt een optie, maar zodra de coronasituatie het weer toelaat, is een tripje naar Praag het overwegen waard. Daar kan je straks namelijk met de trein heen. Vanaf april 2022 gaat er tussen de Tsjechische hoofdstad en Brussel een nachttrein rijden die stops maakt in onder andere Amsterdam, Berlijn en Dresden.

Instappen in Nederland, wakker worden in Praag

De nieuwe nachttrein zal om te beginnen drie keer per week op en neer gaan rijden, later waarschijnlijk dagelijks. Je fiets mag mee en ook is er gratis wifi aanwezig. Het plan is dat de trein aan het begin van de avond in Brussel vertrekt, om vervolgens langs Antwerpen, Roosendaal, Rotterdam, Amsterdam, Hannover, Berlijn, Dresden, Bad Schandau en het Tjechische Děčín en Ústí nad Labem te rijden om uiteindelijk in Praag te eindigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alternatief voor vliegen

Sinds 2016 rijden er geen internationale nachttreinen meer in Nederland. Het plan om dit terug te brengen, komt van het nieuwe Nederlandse bedrijf European Sleeper, dat zich richt op zowel toeristen als zakenmensen. Het is de bedoeling dat de trein een duurzaam alternatief vormt voor korte vliegreizen.

Hoelang de reis duurt en hoeveel een kaartje gaat kosten, is nog niet bekend, maar volgens initiatiefnemer Chris Engelsman wordt het voordeliger dan met het vliegtuig reizen. "Corona hoeft voor ons geen nadeel te zijn", zegt hij tegen Het Parool. "De verwachting is dat mensen met name in de eerste periode het vliegtuig willen mijden en op zoek zijn naar bestemmingen op kortere afstanden. De trein is ideaal, je zit niet zo op elkaar, je kan zelfs een eigen coupé reserveren."

Trein naar Wenen uitgesteld

Er waren afgelopen jaar ook plannen voor een nachttrein tussen Amsterdam en Wenen, maar die zijn door de coronacrisis uitgesteld.

Ster advertentie
Ster advertentie