Up 2 Date

Vanaf vandaag rechtstreeks met de trein naar Londen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vanaf vandaag rechtstreeks met de trein naar Londen

Normaal gesproken zou je een overstap moeten maken in Brussel, maar vanaf vandaag is het mogelijk om een rechtstreekse trein naar Londen te pakken. Een treinrit van Amsterdam naar London St. Pancras duurt nu net iets meer dan vier uur. De trein rijdt niet aan één stuk door naar Londen, maar maakt een tussenstop in Rotterdam en Brussel. Vanuit Rotterdam duurt de reis drie en een half uur.

Twee treinen per dag

Vanaf vandaag zal de de rechtstreekse Eurostar doordeweeks twee keer per dag vertrekken. In het weekend zullen er voorlopig nog geen treinen naar Londen rijden. De reden voor het lage aantal treinen, is de coronapandemie: er zijn gewoonweg veel minder mensen die reizen.

Eerder aanwezig zijn

Groot-Brittanië is geen onderdeel van het Schengengebied, een gebied binnen Europa waar zonder grenscontroles vrij gereisd kan worden. Op de staitons van Amsterdam en Rotterdam zijn daarom speciale terminals voor ticket- en ID-controles gebouwd. Als je naar Londen reist, is het dan ook belangrijk dat je wat eerder op het station bent, omdat het inchecken wat langer duurt dan een simpele check-in met je OV-chipkaart.

Ster advertentie
Ster advertentie