FunX Amsterdam

VU Amsterdam gaat lesstof opnieuw beoordelen op racisme

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. VU Amsterdam gaat lesstof opnieuw beoordelen op racisme

De scherpe discussies over racisme zijn ook de Vrije Universiteit Amsterdam niet ontgaan. De instelling heeft naar aanleiding van de protesten besloten om nog kritischer naar hun lesmateriaal te kijken.

Kritische blik

In een verklaring op de website laat de universiteit weten zich achter de #BlackLivesMatter-beweging te scharen en "nog kritischer te kijken naar haar curricula en naar rolpatronen en internationale verhoudingen, en te strijden tegen de ongelijkwaardigheid die daar vaak nog in zit". Daarnaast wil de universiteit een einde maken aan "kansenongelijkheid bij een academische loopbaan".

Samen met studenten en medewerkers

De VU vindt het belangrijk om studenten en medewerkers zoveel mogelijk bij het proces te betrekken en gaat daarom binnenkort in gesprek met hen. "Stemmen van woede en verdriet, uit de eigen gemeenschap en van daarbuiten, houden ons een spiegel voor. Ze dagen ons uit om ook naar ons eigen verleden te kijken, ons eigen handelen, onze eigen structuren en onze eigen vooroordelen en vanzelfsprekendheden", stelt de universiteit.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie