Up 2 Date

Nieuw op de Universiteit van Amsterdam: Afro-Nederlandse studies

foto: Instagram The Black Archives
  1. Newschevron right
  2. Nieuw op de Universiteit van Amsterdam: Afro-Nederlandse studies

De Universiteit van Amsterdam heeft een nieuw keuzevak: Afro-Nederlandse studies. De focus ligt op de geschiedenis en de huidige situatie van de Afro-Nederlander. En dat is geweldig, want al staat er nog steeds niks over in de geschiedenisboeken, je kan je er nu tóch in verdiepen als je studeert aan de UvA. Babystapjes…

veel, maar heel belangrijk

Bij dit keuzevak staat het continent Afrika centraal in de wereldgeschiedenis. Zo wordt de Trans-Atlantische slavenhandel behandeld en vanuit daar wordt toegewerkt naar het heden. Naast de slavernij zijn er een heleboel andere belangrijke thema’s onderdeel van dit vak, namelijk: kolonialisme, rechten, ras, racisme, migratie, cultuur en sociale bewegingen.

leuk uitstapje

De studenten die kiezen voor de Afro-Nederlandse studies, maken ook nog een leuk uitstapje naar The Black Archives. In dit historisch archief kan je van alles vinden met betrekking tot de ontwikkeling van de zwarte gemeenschap in bijvoorbeeld Suriname en de Nederlandse Antillen. Zo hebben ze onder andere boekencollecties van zwarte schrijvers.

Ster advertentie
Ster advertentie