FunX Amsterdam

Politie zoekt man die streamer wurgde tijdens livestream op Leidseplein

foto: Twitch: Reydempto
  1. Newschevron right
  2. Politie zoekt man die streamer wurgde tijdens livestream op Leidseplein

Op het Leidseplein in Amsterdam vond afgelopen zaterdagnacht een bizar incident plaats. De Amerikaanse streamer Reydempto (35) werd op straat gewurgd door een voorbijganger terwijl hij aan het livestreamen was op Twitch. De politie heeft gemeld te weten wie de verdachte is en is naar de 20-jarige man op zoek. Ook worden getuigen gevraagd zich te melden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bij de keel gegrepen

Reydempto woont al een tijdje in Amsterdam en maakt regelmatig 'In Real Life'-video's waarbij hij livestreamt wat hij op straat meemaakt. Afgelopen weekend liep dat fout af toen een voorbijganger naast hem kwam lopen en een arm om hem heensloeg. In eerste instantie lijkt het om een luchtige interactie te gaan, totdat de voorbijganger "I'm gonna kill this motherf*cker" zegt en Reydempto bij zijn keel grijpt.

Al eerder tegengekomen

Op videobeelden is te zien hoe de streamer tegenstribbelt en tevergeefs meerdere keren vraagt om losgelaten te worden. Vervolgens wordt het beeld zwart. Aan Metro vertelt Reydempto dat er nog iets aan het incident is voorgevallen. "Eerder die avond kwam ik dezelfde jongen al tegen. Hij vroeg of ik al gehoord had van die streamer die op straat vermoord was. Ik gaf hem toen niet veel aandacht, maar realiseerde me later dat hij het over mij had."

Let op: onderstaande beelden zijn gewelddadig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Keel dichtgeknepen

Reydempto vertelt verder dat hij 'binnen no-time' buiten bewustzijn raakte. "Deze jongen wist precies wat hij deed. Veel van mijn kijkers hebben de beelden gezien en wijzen erop dat hij met een bepaalde greep mijn luchttoevoer snel wist af te knijpen." Nadat hij was bijgekomen, kreeg de streamer hulp van omstanders. "Het voelt echt alsof ik een enorm zwart gat in de avond heb zitten."

Aangifte

De ochtend na het incident heeft Reydempto aangifte gedaan bij de politie. Die is een onderzoek gestart en spreekt van poging tot doodslag. Er is nog niemand aangehouden.

Ster advertentie
Ster advertentie