FunX Amsterdam

Gasten laten enorme ravage achter in Amsterdamse Airbnb

foto: Videostill Facebook
  1. Newschevron right
  2. Gasten laten enorme ravage achter in Amsterdamse Airbnb

Je grootste nachtmerrie als je je huis verhuurt via Airbnb? Dat de huurders er een enorme bende van maken natuurlijk! Die nachtmerrie werd werkelijkheid voor de 32-jarige Stephan Vernooij uit Amsterdam. Na de verhuur van zijn woning, werd een enorme ravage aangetroffen door de schoonmaakster.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Woede

Stephan plaatste woensdagmiddag een video die de schoonmaakster gemaakt had op zijn Facebookpagina. De vrouw die zijn huis weer aan kant moet krijgen reageert geschokt. "Oh my god, je slaapkamer! Dit gaat nog wel heel even duren Stephan", kermt ze als ze door het huis loopt. Die video is inmiddels al meer dan 20.000 keer bekeken en wie een kijkje waagt, begrijpt de woede van Stephan en de schoonmaakster maar al te goed. De woning ligt vol met afval, vuile vaat, etensresten en zijn badkamerspiegel ligt aan diggelen.

Geen hulp

Het ergste: Stephan geeft aan dat hij verwacht had dat Airbnb hem wel zou helpen, maar de verhuurderssite blijkt in eerste instantie niet eens bereid om 100 euro aan compensatiekosten te betalen voor zijn schoonmaakster. Hij waarschuwt bij zijn video dan ook: ‘Wees je bewust van de financiële consequenties als je een keer ongelukkige gasten hebt’.

Pannenkoeken achter bank

"Ze hadden een paar van mijn foto's ondergedompeld in olie en er lagen pannenkoeken achter de bank." Er was geen feestje geweest volgens de buren, die geen andere mensen het huis binnen hebben zien komen. "Waarschijnlijk hadden ze gewoon zin om de boel op stelten te zetten”, vertelt Stephan aan Het Parool, waaraan hij ook zegt dat de schoonmaakster een kleine huilbui kreeg toen ze de ravage zag.

toch wel geld

Toen het filmpje van Stephan al een paar uur online stond en hij honderden reacties ontving van geschrokken mensen op social media, bleek Airbnb opeens wél bereid om de 100 euro compensatiekosten te betalen. “Een paar uur later hoorde ik dat ik het geld zou krijgen.”

gewoon weer verhuren

De enorme bende in zijn huis zorgt er trouwens niet voor dat Stephan zijn huis nooit meer zal verhuren; het appartement staat gewoon weer op Airbnb, waarbij hij zich keurig aan de richtlijnen van de gemeente houdt.

Ster advertentie
Ster advertentie