FunX Amsterdam

Gaat de nieuwe Amsterdamse club The Box (voorheen The Sand) het wél redden?

  1. Newschevron right
  2. Gaat de nieuwe Amsterdamse club The Box (voorheen The Sand) het wél redden?

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de Amsterdamse club The Sand de deuren moest sluiten. Na meerdere geweldsincidenten en een dodelijke schietpartij vond burgemeester Van der Laan het welletjes. Maar nu de club 12 september weer open gaat onder de naam The Box, zijn er natuurlijk een hoop onbeantwoorde vragen. Hoe gaat de organisatie voorkomen dat dezelfde problemen zich voordoen als in The Sand?

Moeilijkere doelgroepen
Om die vragen te beantwoorden kwam mede-eigenaresse Nora van der Woude langs bij Jouw Stad Amsterdam. "We hebben sowieso een andere programmering. We hadden voorheen best wel wat risico-evenemten in huis met de moeilijkere doelgroepen. Wij hebben nu met de gemeente afgesproken dat we dat even niet gaan doen." Nora vond het lastig om uit te wijden over welke risicodoelgroepen ze precies bedoelt. Daarnaast worden er ook geen feesten met VIP-tafels meer gegeven. "Dat soort evenementen zullen we nooit meer in The Box laten plaatsvinden."

Nog steeds een feestje
Eén ding is zeker, dit jaar doen ze het nog wat rustiger aan met de feesten, maar vanaf 2016 gaan ze knallen. "Voorlopig kun je naar Fliterz, ADE, Sexed Up, Oktober Fest en feesten met wat hardere stijlen voor de mensen die daarvan houden." Sidney Samson, Dyna en Shermanology staan in ieder geval achter de 1's & 2's tijdens de opening.

Ster advertentie
Ster advertentie