FunX Amsterdam

16-jarige jongen opgepakt voor explosies in Amsterdam vanwege gestolen kledingstuk

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 16-jarige jongen opgepakt voor explosies in Amsterdam vanwege gestolen kledingstuk

De afgelopen tijd wordt Amsterdam geteisterd door explosies. Vaak wordt er aangenomen dat de explosies het gevolg zijn van vetes binnen het criminele circuit, maar dat ligt in dit geval anders. Vannacht is een zestienjarige jongen opgepakt vanwege twee explosies voor een woning in Amsterdam-Noord. Het zou nu namelijk gaan om een conflict tussen twee jongeren over een gestolen kledingstuk.

Explosies om kledingstuk

Volgens de politie is de ruzie tussen twee jongeren dusdanig uit de hand gelopen dat er explosies zijn neergelegd voor het huis van een van de betrokkenen, meldt NH Nieuws. Dit gebeurde in maart tot twee keer toe en zorgde voor beschadigingen aan de voordeur van de woning aan de Slootdorpstraat. Gezien de leeftijd van de verdachte kan de politie weinig kwijt over hem.

Jonge verdachte

De Amsterdamse politie meldt het zorgelijk te vinden dat de verdachten van deze delicten vaak minderjarig zijn. "Het lijkt erop dat de daders op geen enkele manier terughoudendheid voelen bij het gebruiken van explosieven", vertelt een woordvoerder van de politie. Het klopt volgens de politie ook niet dat de meest ontploffingen te maken hebben met criminele conflicten. “De meeste explosies komen voort uit sociale conflicten”, zo meldt de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie