FunX Amsterdam

Wederom explosies in Amsterdam, twee verdachten opgepakt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Wederom explosies in Amsterdam, twee verdachten opgepakt

Amsterdam-Zuidoost werd gisteren opgeschrikt door twee explosies. In de nacht van woensdag op donderdag vond bij een woning op de vijfde etage van een flat een explosie plaats. Op donderdagochtend was er nog een explosie geweest bij een woning aan het Mijehof.

Geen gewonden

Bij de explosie van woensdagnacht ontstond schade aan verschillende ramen en ontstonden er brandplekken op de grond en op deuren. Daarbij raakte niemand gewond. Getuigen zagen na de ontploffing een man vluchten. De politie wist uiteindelijk twee verdachten aan te houden. Het gaat om een 42-jarige man zonder vaste verblijf- of woonplaats en een 24-jarige man uit Amsterdam.

Bij de explosie die rond donderdagochtend rond 11.35 uur plaatsvond aan het Mijehof werd het explosief op een uitbouw van het huis gegooid. Daarbij zijn ramen en delen van de gevel gesneuveld. Op het moment van de ontploffing was er iemand aanwezig in het huis, maar die raakte niet gewond. Een politiewoordvoerder liet aan NU.nl weten nog geen verdachte op het oog te hebben.

Geen verband met eerdere explosies

De politie doet momenteel onderzoek naar de explosies. Volgens de politiewoordvoerder zijn er geen aanwijzingen dat er een verband is met de explosies van afgelopen woensdag. Die werden gelinkt aan de moord op Bigidagoe. "We doen altijd onderzoek naar mogelijke verbanden tussen explosies", aldus de woordvoerder.

Bigidagoe

Bigidagoe werd op zondagochtend 25 februari neergeschoten aan de Rhoneweg in Amsterdam-West. De 26-jarige rapper was daar die nacht aanwezig bij een feest in Rhone Events Center. Hij vertrok iets voor half zes ’s ochtends en ging in zijn auto zitten. Op het moment dat zijn moordenaar eraan kwam, probeerde Bigidagoe nog te vluchten maar dat was tevergeefs, zo meldt De Telegraaf. Naar verluidt werd de Amsterdammer door meerdere kogels geraakt. Na een reanimatiepoging op de plaats delict, werd hij door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar overleed Bigidagoe aan zijn verwondingen.

Ster advertentie
Ster advertentie