FunX Amsterdam

Explosies in Amsterdam na moord op Bigidagoe, twee verdachten opgepakt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Explosies in Amsterdam na moord op Bigidagoe, twee verdachten opgepakt

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen gearresteerd nadat er in Amsterdam twee explosies hadden plaatsgevonden. Op beide locaties werd op een muur ook de tekst 'War' gespoten met een spuitbus. De politie gaat ervan uit dat de explosies vergeldingsacties zijn voor de moord op Bigidagoe.

Twee explosies

De eerste explosie vond plaats bij een woning aan de Mastbos in Amsterdam-Noord. Daarbij raakte alleen een portiek van een appartementencomplex beschadigd. De tweede explosie vond plaats op de Populierenweg in Amsterdam-Oost. Ooggetuigen zagen twee mannen wegvluchten in een auto. Niet veel later kon de politie op basis van hun signalement de twee verdachten aanhouden op de N247.

Moord op Bigidagoe

Bigidagoe werd op zondagochtend 25 februari neergeschoten aan de Rhoneweg in Amsterdam-West. De 26-jarige rapper was daar die nacht aanwezig bij een feest in Rhone Events Center. Hij vertrok iets voor half zes ’s ochtends en ging in zijn auto zitten. Op het moment dat zijn moordenaar(s) eraan kwam(en), probeerde Bigidagoe nog te vluchten maar dat was tevergeefs, zo meldt De Telegraaf. Naar verluidt werd de Amsterdammer door meerdere kogels geraakt. Na een reanimatiepoging op de plaats delict, werd hij door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar overleed Bigidagoe aan zijn verwondingen.

Grootschalig onderzoek

De politie is direct na de moord op de rapper een grootschalig onderzoek gestart en is op zoek naar mensen die het incident hebben zien gebeuren. Zo verzoekt de politie getuigen om dringend contact op te nemen in de hoop om "verdere escalatie te voorkomen".

Ster advertentie
Ster advertentie