Up 2 Date

Politie doet oproep na dood Bigidagoe en wil escalatie met 'rivaliserende rapgroep' voorkomen

foto: Instagram: @bigidagoez6
  1. Newschevron right
  2. Politie doet oproep na dood Bigidagoe en wil escalatie met 'rivaliserende rapgroep' voorkomen

De politie is op zoek naar mensen die de moord op Bigidagoe hebben zien gebeuren. Zo verzoekt het getuigen om dringend contact op te nemen. De autoriteiten zijn namelijk een grootschalig onderzoek gestart om "verdere escalatie te voorkomen". Daarmee lijkt de politie aan te geven dat ze snel willen handelen om wraakacties te voorkomen.

Grootschalig onderzoek gestart

Het grootschalige onderzoek is meteen na de moord op Bigidagoe gestart. "Forensisch specialisten hebben daarbij op de plaats delict sporen onderzocht en waar nodig meegenomen voor onderzoek", valt er te lezen op de website van de politie. Leden van het onderzoeksteam zouden al met veel mensen hebben gesproken. Daarnaast worden camerabeelden in Amsterdam-West bekeken om in kaart te brengen wat zich op de plaats delict precies heeft afgespeeld. Desondanks is de politie nog steeds op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de moord. Ook als getuigen in bezit zijn van beelden van het incident, ontvangt de politie die graag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oproep van de politie

De autoriteiten doen er alles aan om zo snel mogelijk arrestaties te verrichten. In de oproep op de website van de politie wordt uitgelegd waarom: "Danzel Silos (echte naam van Bigidagoe, red.) was geen onbekende van de politie. Het onderzoeksteam houdt rekening met verschillende scenario’s, waaronder een conflict in het criminele milieu of met een rivaliserende rapgroep. De politie zet alles op alles om mogelijk verdere escalatie te voorkomen. De aanhouding van één of meerdere verdachten zou daarbij kunnen helpen."

De politie noemt vervolgens drie concrete zaken waar het meer info over wil: wie verantwoordelijk is voor de dood van Bigidagoe, welk conflict ten grondslag ligt en wat er zich precies in de nacht van 24 op 25 februari heeft afgespeeld. Mensen die meer info hebben, kunnen zich hier melden. Ook wordt er vanavond in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak.

Moord op Bigidagoe

Bigidagoe werd op zondagochtend 25 februari neergeschoten aan de Rhoneweg in Amsterdam-West. De 26-jarige rapper was daar die nacht aanwezig bij een feest in Rhone Events Center. Hij vertrok iets voor half zes ’s ochtends en ging in zijn auto zitten. Op het moment dat zijn moordenaar(s) eraan kwam(en), probeerde Bigidagoe nog te vluchten maar dat was tevergeefs, zo meldt De Telegraaf. Naar verluidt werd de Amsterdammer door meerdere kogels geraakt. Na een reanimatiepoging op de plaats delict, werd hij door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar overleed Bigidagoe aan zijn verwondingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie