FunX Amsterdam

Woning van moeder Bigidagoe doorzeefd met kogels

foto: Het Parool
  1. Newschevron right
  2. Woning van moeder Bigidagoe doorzeefd met kogels

De woning van de moeder van rapper Bigidagoe in Amsterdam Zuidoost is vannacht beschoten, bevestigen meerdere bronnen aan het AD. Bigidagoe raakte dinsdag zelf gewond bij een schietpartij in de Vechtstraat in Zuid.

UPDATE: TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor het beschieten van het huis van de moeder van rapper Bigigadoe. Het schietincident vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag in de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid. Dat meldt Het Parool.

De twee verdachten zijn twee Amsterdammers van 21 en 20 jaar oud. De 21-jarige werd om 17.00 uur aangehouden in Leeuwarden, de 20-jarige in woensdagnacht rond 02.30 uur in Amsterdam-West. Meer informatie wil de politie nog niet geven, omdat de verdachten in beperking zitten en het onderzoek nog loopt.

geen gewonden

Iets voor 03.30 uur 's nachts kreeg de politie een melding van een schietpartij. Het bleek te gaan om de woning van de moeder van Bigidagoe in Zuidoost, waar meerdere keren op geschoten was. "Hierbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen", schrijft de politie op Twitter. Wel is op beelden te zien dat het raam van de woning inderdaad meerdere keren beschoten is: de woning is doorzeefd met kogelgaten. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan op de plaats delict. Mogelijk komt er vandaag nog nieuwe informatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

weinig aandacht voor holendrecht

Volgens een buurtbewoner die het AD gesproken heeft, waren de schoten te horen en was de politie er snel bij. "Er hing ook vrij snel een helikopter in de lucht." Buurtbewoners klagen over de onrust in de wijk. Volgens hen wordt er te weinig aandacht besteed aan veiligheid. "Er wordt twee keer geschoten in Zuid en er worden camera's opgehangen. Wanneer is Holendrecht aan de beurt?"

schietpartij bigidagoe

Bigidagoe is volgens de berichtgeving buiten levensgevaar. Nadat hij dinsdag werd neergeschoten in Amsterdam Zuid, raakte een andere man ook gewond toen de woning van rapper Justin van Zuid werd beschoten. Ook dat gebeurde in de Vechtstraat. Burgemeester Halsema besloot na de twee schietpartijen om camera's te plaatsen. Ook wordt er extra toezicht gehouden door wijkagenten in de buurt.

Ster advertentie
Ster advertentie